Vés al contingut

Participants

SAFE - Suitable Access For Everyone - Everything is a Journey
Cultura i treball col·lectiu per vèncer les traves que s’interposen a la discapacitat

Projecte artístic col·lectiu amb persones que viuen amb diverses discapacitats a Irlanda. Les persones participants compten amb el suport de l'Associació Irlandesa de Cadires de Rodes, a Waterford, i del Centre de Dia de Deenview. A més, un petit grup que participa mitjançant sessions en línia rep el suport del Centre d'Art Connections de Dublín.

SAFE es basa en experiències prèvies i metodologies desenvolupades per participants en el projecte Deenview i el personal de suport entre el 2017 i el 2020. Les experiències se centren en el diàleg, els processos comuns d'intercanvi, la cocreació d'obres d'art, la presa de decisions compartida i la coautoria. De manera conjunta, s'investiguen experiències problemàtiques i situacions d'exclusió, barreres de comunicació, modes de llenguatge, qüestions d'accés i traves a la participació social, política i cultural. Cada grup cocrea i codocumenta el seu viatge al llarg del projecte.

Recentment, l'equip ha treballat amb artistes i un cineasta per produir un documental que comparteixi aquestes experiències per presentar-lo en un esdeveniment del projecte el setembre del 2022.

El projecte SAFE compta amb el suport financer de l'Arts Participation Project Award (2022) de The Arts Council, a Irlanda.

Share