Vés al contingut

Participants

Imatge
SHIFT – Shared Initiatives for Training
SHIFT
Iniciatives compartides per a la formació

En un món que s'enfronta a grans reptes globals, l'art i la cultura tenen el potencial de contribuir significativament a l'avenç cap als objectius del desenvolupament sostenible (ODS).

Les xarxes culturals europees tenen un efecte estructurador reconegut en el seu àmbit específic. No obstant això, per fer front a aquests reptes, cal més formació específica per a líders culturals. A les universitats europees amb prou feines hi ha programes de formació sobre els ODS i la seva aplicació a l'àmbit de la cultura, per la qual cosa les xarxes culturals transnacionals cap a un futur més sostenible no poden desplegar tot el seu potencial.

El projecte SHIFT té com a objectiu millorar la formació de líders de xarxes culturals transnacionals en relació amb els ODS. Com a punt de partida, s’han seleccionat els tres ODS més rellevants per al sector cultural a Europa en aquest moment: l'ODS 13 (acció pel clima), l'ODS 10 (reducció de les desigualtats) i l'ODS 5 (igualtat de gènere i empoderament de la dona).

D'aquesta manera, SHIFT ha estat implementat per nou xarxes europees d'àmbits culturals com la música, les arts escèniques, l'educació artística superior, els centres culturals i la mobilitat.

Share