Vés al contingut

Programa

Imatge
CORREN PERILL ELS NOSTRES DRETS CULTURALS EN L'ENTORN DIGITAL? COMPARTINT ESTRATÈGIES I PRÀCTIQUES

©Foto: Markus Spiske

Torna al llistat
Taller “Decàleg d’idees per una carta municipal de drets digitals culturals”
- h
El Molino (sala d’assaig)
Espai obert de reflexió i cocreació
Participant:

La "Mesura de govern #7: Cultura i drets digitals" del Pla de Drets Culturals de Barcelona preveu l'elaboració d'una Carta Municipal de Drets Digitals. El seu objectiu serà aprofundir en la relació entre cultura, drets digitals i tecnologies democràtiques, i prescriure un conjunt de drets ciutadans en el seu accés i participació cultural en l’esfera digital.

A tall il·lustratiu i no exhaustiu, es preveu que la Carta adreci temàtiques com la bretxa digital, eines, plataformes i formació per a la capacitació digital, el dret ciutadà a la creació cultural, la inclusió digital, l’accessibilitat, la igualtat de representació, la gestió democràtica i col·lectiva de la cultura i el patrimoni digital públic i comunitari, els models de negoci ètics, o els drets d’autoria.

En aquesta sessió participativa i dinàmica es treballarà una primera aproximació a les idees-força que haurien de ser el punt de partida del procés d'elaboració de la Carta Municipal de Drets Digitals, posant sobre la taula el conjunt de qüestions relatives als drets digitals en l’àmbit cultural que caldrà reflexionar, debatre i adreçar en els propers mesos.

 

També et pot interessar

Imatge
Fira CULTUROPOLIS

©Foto: Markus Spiske

Fira CULTUROPOLIS

- h
|
Paral·lel 62
Espai informal per conèixer els projectes i les recerques seleccionades per a CULTUROPOLIS. Es crearan espais de trobada i diàleg entre pràctica cultural i artística i les investigacions.

Dinamitza: Antònia Folguera

Imatge
DESNONISEA

DESNONISSEA

- h
|
Paral·lel 62
Espectacle participatiu

Desnonissea (Desnonament + Odissea) reprodueix un desnonament, la performance més representada des del 2008. Mossos d'esquadra, activistes, comitiva judicial, advocat, mitjans de comunicació, veïns i les persones desnonades: Penèlope i Telèmac són encarnats pel públic a partir d'un guió/ poema dramàtic escrit per Núria Martínez Vernis i Oriol Sauleda.

Share