Esteu aquí

El BAM presenta la nova direcció artística

9 juny, 2021

La cooperativa de producció artística ‘L’Afluent’ ha guanyat el concurs públic per programar les pròximes edicions del BAM, dins de les festes de la Mercè, amb un projecte que és “un pont entre una proposta rupturista i una proposta continuista”, segons ha destacat el jurat.

 

L’Afluent treballa en projectes culturals des de 2017, concretament en comissariats artístics, contractació i producció tècnica d’esdeveniments musicals i gestió integral de locals de música en directe. Els socis fundadors, Miquel Cabal, Sergi Egea i Artur Estrada, tenen una àmplia experiència en el sector, havent estat 15 anys al capdavant de l’Heliogàbal. Han gestionat projectes tan remarcables com la Sala VOL, i col·laborat en altres com els concerts a la Fabra i Coats, el Festival R(oles) o l’Acció Cultura Viva, portant a terme tasques de programació artística, contractació, producció i comunicació, entre d’altres. Actualment l'equip també compta amb Ikram Boulum i Aida Camprubí. Un fet important ja que són les primeres dones en la direcció del Festival BAM, compromeses en dotar-lo d'una mirada feminista interseccional.

 

També serà la primera vegada que una cooperativa s’encarrega de la programació del BAM. La proposta de L’Afluent, s’ha posicionat al capdavant de 19 projectes valorats per una comissió de persones de caràcter independent i vinculant, que s’han decantat per aquesta opció per la proposta de futur que presenten i ja que “coneixen molt bé la realitat musical de la ciutat, però no s’obliden de la vessant internacional que ha de tenir el festival”.

 

Un plantejament que presenta una transformació del festival partint de la seva posició actual, i que es manté fidel al seu objectiu original de convertir la Festa Major de Barcelona en altaveu de noves expressions musicals de caràcter independent, i en molts casos, emergent. 

 

Esperem amb ganes la nova edició del BAM, on tornarem a omplir la ciutat de sonoritats singulars, noves i originals.