Barcelona transita cap a un model d’economia Dònut

La Declaració d’emergència climàtica ens esperona a canviar la forma com ens movem, com ens alimentem, com consumim, com eduquem, etc., i a passar d’un model econòmic basat en un creixement continu, amb un consum cada vegada més gran de recursos naturals, i que ha multiplicat les desigualtats a un altre que respecti els límits ecològics del planeta i garanteixi una vida digna per a tothom. El model d’economia del Dònut dona resposta al canvi necessari al qual ens compromet aquesta declaració.

A més, enguany renovem per segona vegada el Compromís ciutadà per la sostenibilitat, que és el full de ruta amb el qual es comprometen les organitzacions de la xarxa B+S i el consistori mateix per dur a terme accions vers la sostenibilitat i que, aquesta vegada, s’inspirarà i fonamentarà en els principis de l’economia Dònut. També volem aprofitar aquest moment de canvi per replantejar la forma de treball de la xarxa B+S per generar més impacte.

Per tots aquests motius, Barcelona ha començat les tasques per sumar-se a l’Economia del Dònut. Per fer-ho, es compta amb el suport del Doughnut Economics Action Lab (DEAL), l’organització cofundada per Kate Raworth per ajudar les ciutats a dur l’economia del Dònut de la teoria a la pràctica.

Imatge City Donut