La jornada “Dones: liderant la lluita contra el canvi climàtic” que es va celebrar el novembre del 2018 va destacar el paper clau de les dones i la perspectiva de gènere en els projectes climàtics.

Barcelona vol ser una ciutat pionera per impulsar el lideratge femení en la lluita contra el canvi climàtic i, per això, s’ha adherit al programa Women4Climate de la xarxa de ciutats C40.

Alhora, s’ha establert un programa de col·laboració amb Barcelona Activa perquè totes aquelles dones que formen part de la xarxa de Barcelona + Sostenible tinguin accés als programes següents:

  • Inicia. Un programa adreçat a dones que tenen una idea de negoci o projecte emprenedor i volen posar-lo en marxa. Ofereix suport en l’elaboració del pla d’empresa, tutories individualitzades i ajut en la cerca de fonts de finançament.
  • El Women mentoring program. Un projecte d’acompanyament i orientació adreçat a dones emprenedores, en fases inicials o de consolidació del projecte empresarial.
  • El programa Lidera el Canvi acompanya les dones en el desenvolupament de la seva carrera professional, amb els objectius de reduir l’efecte de l’anomenat “sostre de vidre” i facilitar l’accés a posicions directives, generar nous models de lideratge que esdevinguin motor de transformació en les organitzacions i fer visible el potencial transformador del lideratge femení per promoure empreses diferents.

En el marc d’aquest programa es duen a terme un seguit d’activitats de networking obertes a totes les dones anomenades Afterworks i tenen lloc un cop al mes, de 18 a 20 h. Pots consultar aquí el calendari de les properes sessions.

L’objectiu d’aquest treball conjunt és ajudar les dones que lideren projectes de canvi climàtic a assolir els seus objectius i impulsar-los perquè tinguin més impacte i implementació.