Barcelona vol impulsar el lideratge femení en la lluita contra el canvi climàtic. Per això, s’ha adherit al programa Women4Climate (W4C) de la xarxa de ciutats C40, que té per objectiu impulsar nous lideratges climàtics i sensibilitzar, a través de la investigació sobre gènere, ciutats i clima, per posar de manifest el paper clau que tenen les dones en l’acció climàtica a les ciutats.

El novembre del 2018 es va celebrar la jornada “Dones: liderant la lluita contra el canvi climàtic” on es va constatar el paper clau de les dones i la perspectiva de gènere en els projectes climàtics.

A Barcelona ja hi ha diversos programes per fomentar el lideratge femení impulsats per Barcelona Activa (Inicia, Finawomen, Mentoring i altres programes). És per això que es treballa de manera col·laborativa amb aquests programes amb l’objectiu d’ajudar les dones que lideren projectes emprenedors de canvi climàtic a assolir les seves fites i a donar-los projecció internacional.

Arran d’aquesta col·laboració ja hi ha 13 projectes innovadors de diversos temes impulsats per 19 dones que formen part d’aquest programa. Projectes per promoure el verd i la natura urbana, reduir els residus, moda sostenible o comerç de proximitat són algunes de les propostes seleccionades.

Podeu consultar-los i conèixer més sobre les participants aquí.