Barcelona s’ha adherit al programa Women4Climate (W4C) de la xarxa de ciutats C40, que té per objectiu impulsar nous lideratges climàtics i sensibilitzar, a través de la investigació sobre gènere, ciutats i clima, per posar de manifest el paper clau que tenen les dones en l’acció climàtica a les ciutats.

El novembre del 2018 es va celebrar la jornada “Dones: liderant la lluita contra el canvi climàtic” on es va constatar el paper clau de les dones i la perspectiva de gènere en els projectes climàtics.
A Barcelona ja hi ha diversos programes per fomentar el lideratge femení impulsats per Barcelona Activa (Lidera, Inicia, Finawomen, Mentoring i altres programes). És per això que es va treballar de manera col·laborativa amb aquests programes amb l’objectiu d’ajudar les dones que lideren projectes emprenedors de canvi climàtic a assolir les seves fites i a donar-los projecció internacional.

Arran d’aquesta col·laboració, durant cinc anys s'ha donat suport a 33 projectes innovadors de diversos temes impulsats per 41 dones que han format part d’aquest programa. Projectes per promoure el verd i la natura urbana, reduir els residus, moda sostenible o comerç de proximitat són algunes de les propostes seleccionades. 
El gener de 2024 es va fer la sessió de tancament d’aquest programa promogut per la xarxa C40 cities, i s’ha creat una xarxa local autogestionada de dones líders de Canvi Climàtic a Linkedin