Dies pel clima

Del 9 al 14 de novembre.

Barcelona va celebrar els “Dies pel Clima”, un conjunt d’activitats dirigides a ciutadania i institucions per posar de relleu els compromisos i actuacions que està duent a terme la ciutat per fer front als efectes del canvi climàtic.

Durant aquells dies Barcelona va acollir la celebració del C40 Regional Meeting (13-14 novembre) en el marc de l’Smart City World Congress (13-15 de novembre) i alhora també va acollir la celebració del “Barcelona Resilience Days- UN Habitat (12-16 de novembre).

 

   

  Activitats dels Dies pel Clima

  9 de novembre: Jornada Científica sobre el canvi climàtic.

  Sala Auditori, Barcelona Activa. c/ Llacuna 162. des de les 9.00 h fins les 14.30h.

  L’acte va consistir en un seguit de taules rodones liderades pels diferents actors que han col·laborat en els informes sobre com el canvi climàtic pot afectar Barcelona.

  10 de novembre: Barcelona i el canvi climàtic. Itinerari de descoberta.

  A partir de les 9.50h a la Pèrgola de la Plaça de les Glòries.

  Mapatge pel districte de Sant Martí que va tenir com a eix el canvi climàtic. L’itinerari, coordinat pel COAMB, forma part del Mapa Barcelona + Sostenible i pretén mostrar la influència del fenomen del canvi climàtic a la ciutat i les accions que s’estan duent a terme per mitigar-ne els efectes.

  Més informació al COAMB

  12 de novembre: Barcelona Resilience Week

  El Departament de Resiliència de l’Ajuntament de Barcelona va participar a les jornades de la Barcelona Resilience Week, una programació sobre resiliència i regeneració urbana, que va tenir lloc del 14 al 18 de març, i que es va organitzar conjuntament amb el Programa de Perfils de Ciutats Resilients d’ONU-HABITAT i el BCN Urban Resilience Partnership.

  13 i 14 de novembre: C40 Regional Meeting i diàleg “C40 Talks: Cities Getting de Job Done”. Fira de Barcelona.

  En el marc del Smart City Expo World Congrés, l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb la xarxa de ciutats C40 i la Fira de Barcelona van organitzar aquests debats amb alcaldes, professionals del sector i especialistes per explorar com les ciutats estan treballant per fer front als efectes del canvi climàtic.

  Entre altres activitats, l’Alcaldessa, Ada Colau, va participar en el primer debat conjuntament amb alcaldes de Milà i Atenes.

  14 de novembre: Jornada “Dones: liderant la lluita contra el canvi climàtic”. L’acte va tenir lloc a l’Auditori Calàbria 66 a les 18h.

  Una oportunitat única de conèixer alguns projectes líders en la lluita contra el canvi climàtic, i el rol i reptes que les dones tenen en ells.

  • El Pla A de Madrid. Inés Sabanés. Regidora de medi ambient de Madrid.
  • Amsterdam contra el canvi climàtic. Eveline Jonkhoff. Ajuntament d’Amsterdam.
  • El Pla Clima de Barcelona. Janet Sanz. Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona.
  • L’IPCC, científics del clima. Marta Rivera-Ferre. Universitat de Vic. Redactora del sisè informe del IPCC sobre el canvi climàtic.
  • El programa C40 de Dones pel clima. Hervé Marro, C40.

  Més informació