5 plans per a un cap de setmana ecofeminista

06/03/2020 - 14:19 h

ecofeminisme. Amb motiu del dia de la dona us proposem diversos plans per passar un cap de setmana ecofeminista

L’ecofeminisme mostra com la cultura de dominació i de poder que genera les relacions de desigualtat de gènere és la mateixa cultura que desencadena l’explotació de la natura. Amb motiu del dia de la dona aquest diumenge 8 de març, us proposem tot un seguit de plans per passar un cap de setmana ecofeminista

 1. El primer cap de setmana de cada mes Obrim Carrers

El primer cap de setmana de mes obrim els carrers de Barcelona per gaudir d’una ciutat lliure de fums, motos, cotxes i soroll! Lluitem contra l’emergència climàtica tallant el trànsit a les vies principals de la ciutat. En aquesta segona edició de l’Obrim Carrers el dia 7 s’obrirà la via Laietana, l’eix format pel carrer de la Creu Coberta i el carrer de Sants i el carrer Gran de Gràcia, i el dia 8 s’obrirà el carrer d’Aragó. Més informació.

2. Una vida sense plàstic (Cicle AiguArt)

Aprofiteu el cap de setmana per veure l’exposició ‘Una vida sense plàstic’ de l’artista Tessa Prevosti, en la qual podreu apreciar com les ampolles, les bosses o altres residus de plàstic inunden l’ecosistema i quines repercussions té maltractar el medi ambient. Més informació.

3. Exposició ‘A Barcelona fem urbanisme de gènere’

Des d’una visió inclusiva, l’urbanisme de gènere treballa per integrar les necessitats de totes les persones, i, a la vegada, busca eliminar les desigualtats existents en l’espai públic. Descobreix-lo a l’exposició ‘A Barcelona fem urbanisme de gènere’. Més informació.

4. Visita guiada ‘Les dones en la història: una visió de gènere’

Aquest 8 de març el Museu d’Arqueologia de Catalunya us proposa redescobrir les seves col·leccions des d’una perspectiva de gènere. Veniu i gaudiu d’una visita molt especial en la que la dona i el seu paper a través de la història seran els protagonistes. Més informació.

5. Jornada de portes obertes per a les dones i activitats, al Museu Nacional d’Art de Catalunya

Per celebrar el dia de la dona el Museu Nacional d’Art de Catalunya convida a totes les nenes, noies i dones que vulguin visitar-lo a gaudir de la seva col·lecció de forma gratuïta! Més informació.