Barcelona, capital del City Nature eco-forum

El City Nature eco-forum arriba a Barcelona per debatre sobre la salut pública i la naturalització de les ciutats.

Barcelona acollirà aquest 23 d'octubre el City Nature eco-forum (NEF), una jornada internacional que té l'objectiu de debatre i compartir experiències i idees innovadores sobre la relació entre la salut pública i la naturalització de les ciutats.

L’Ajuntament de Barcelona participarà en aquesta jornada amb la presència d’Izaskun Martí, directora de conservació del departament de verd i biodiversitat. Martí s’encarregarà de l’obertura de l’acte i exposarà el programa d’impuls a la infraestructura verda urbana de Barcelona i el Pla del Verd i la Biodiversitat en el marc de l’estratègia per avançar cap a una ciutat més sostenible i resilient.

Per part de l’Ajuntament, també hi participaran Joan Guitart i Elisenda Lurbes, que explicaran l’estratègia d’arbrat i biodiversitat a la ciutat; així com Montse Rivero i Gabino Carballo, que informaran sobre l’estratègia de joc i verd urbà a l’espai públic.

Durant aquesta jornada persones expertes d’arreu d’Europa debatran sobre la importància de les infraestructures verdes de les ciutats europees. Tot i que en la majoria encara no hi predominen ni estan correctament integrades, institucions com la EU Strategy for Green Infrastructure o la OMS promouen els beneficis de polítiques de promoció del verd a les nostres ciutats.

Així doncs, a la City Nature eco-forum s’hi exposaran des de les experiències dels països escandinaus en biodiversitat urbana i canvi climàtic fins als processos de construcció de sistemes de gestió de l’aigua com a eina per naturalitzar les ciutats mediterrànies.

La conferència forma part del programa Erasmus+ i està finançada per la Comissió Europea amb el propòsit que professionals europeus transfereixin i intercanviïn coneixements sobre la gestió d’espais verds urbans.