Barcelona en lluita contra el canvi climàtic

Canvi Climàtic. Per canviar-ho tot us necessitem a totes! Sota aquest lema El Moviment per la Justícia Climàtica ha convocat la Marxa pel Clima el 10 de novembre a les 12 h a Arc de Triomf.

La Marxa pel Clima té lloc dies abans de la trobada europea de Ciutats pel clima “C40 Cities” que se celebra a Barcelona els dies 13 i 14 de la setmana vinent. La trobada tindrà com a eix central l’Acció Ciutadana i és per això que El Moviment per la Justícia Climàtica ha convocat una marxa de caire festiu i reivindicatiu amb l’objectiu de situar el canvi climàtic com una prioritat a l’agenda política i mediàtica.

Un altre aspecte que vol ressaltar aquesta marxa és la transversalitat de la lluita per la justícia climàtica, en la qual participen grups molt diversos, des d’aquells que ja es veuen afectats pel canvi climàtic, als que treballen per denunciar els responsables de grans crisis ecològiques o busquen solucions per frenar aquesta problemàtica global.

La diversitat dels agents implicats així com la universalitat del canvi climàtic demostra la necessitat de teixir una resposta col·lectiva per fer front a aquesta urgència i així ho vol mostrar El Moviment per la Justícia Climàtica a la marxa del dissabte, animant a participar a diferents col·lectius implicats en aquesta lluita.

La Marxa pel Clima és una oportunitat per demostrar que les ciutats poden esdevenir referents  en la lluita contra el canvi climàtic. Ens veiem allà?