Barcelona i el C40 demanen a la Comissió Europea que assumeixi els objectius de París

10/07/2018 - 13:37 h

Canvi Climàtic. Barcelona, París, Londres, Milà i Estocolm signen una carta dirigida al vicepresident de la Comissió Europea reclamant que s'assumeixin els objectius de l'Acord de París.

Barcelona reitera el seu compromís amb el canvi climàtic signant el manifest conjunt de la xarxa de ciutats C40 per demanar a la Comissió Europea que assumeixi els objectius de l'Acord de París.

L’Ajuntament de Barcelona ha signat, juntament amb més de 10 ciutats europees, entre elles París, Londres, Milà o Estocolm, una carta dirigida al vicepresident de la Comissió Europea i al Comissionat de Clima i Energia per demanar-los que assumeixin els objectius més ambiciosos de l’Acord de París com a objectius de les seves estratègies de mitigació del canvi climàtic.

Això respon al fet que el Consell Europeu ha encarregat a la Comissió Europea desenvolupar “una estratègia per a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a llarg termini de la UE d’acord amb l’Acord de París”. La carta es va fer pública coincidint amb un esdeveniment que la Comissió organitza els dies 10 i 11 de juliol per obrir una consulta pública sobre quina estratègia hauria de seguir. En aquesta reclamació, el C40 reclama no sobrepassar els 1,5ºC i zero emissions per a l’any 2050, inclosa una revisió del seu objectiu de reducció d’emissions de 2030.

El C40 és una xarxa internacional de ciutats compromeses amb el canvi climàtic, de la qual Barcelona en forma part. A través del Pla Clima, la ciutat també s’ha marcat tot un seguit d’objectius ambiciosos per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Concretament, la ciutat és proposa reduir el 45% d’aquestes emissions respecte les del 2005 en els propers anys. En aquest sentit, Barcelona treballa en un procés de transició energètica i canvi de model de ciutat.  En aquest Pla s’inclouen accions per fomentar l’estalvi, incrementar l’eficiència energètica, la rehabilitació dels edificis i també per assolir més producció d’energia renovable i local. També s’impulsa una mobilitat més sostenible, en què la prioritat siguin els vianants, les bicicletes i el transport públic. És per això que el paper de la ciutadania és essencial en la lluita contra el canvi climàtic.

Llegeix aquí la declaració