Bona arrencada del cicle d’activitats i accions cíviques Cuidem Barcelona

22/11/2022 - 14:06 h

XEAB. L’entitat Cuidem Montjuïc i una cinquantena de persones voluntàries van recollir diumenge més de 320 quilos de residus a la muntanya

Joves i famílies dels districtes de Ciutat Vella i de Sants-Montjuïc han sigut els grans protagonistes de les dues accions cíviques programades, aquest cap de setmana, en el marc del cicle Cuidem Barcelona. Unes accions que  pretenen no només millorar l’espai públic i reforçar-ne la neteja sinó també fer un crit d’alerta i sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de tenir cura conjuntament de l’espai públic compartit  i promoure el treball comunitari.

Més de 320 quilos de residus, en 1 hora

Diumenge, una cinquantena de persones voluntàries van recollir un total de 320,1 quilos de residus en una hora, organitzats en grups al voltant del Camp de Futbol de la Satalia i el carrer de Margarit. L’acció va respirar un ambient familiar i amb joves molt entusiastes que van treballar al costat de dos representants del personal de neteja: l’Aurelia Miu Metesán i el Domingo Botías Almela. L’acció també va comptar amb la presència del Regidor del Districte de Sants-Montjuïc Marc Serra Solé i la Consellera d’Educació, Urbanisme i Medi Ambient del Districte de Sants-Montjuïc Carolina López Garcia. Ambdós van expressar la seva satisfacció pels resultats de la jornada i van emplaçar els veïns i veïnes i, especialment, les entitats i l’Aula Ambiental del Poble-Sec a continuar organitzant esdeveniments de forma conjunta per tenir cura de la muntanya, així com de divulgar i preservar aquest privilegiat entorn natural.

Una obra d’art al Compostador Comunitari de la Barceloneta

La segona acció del cap de setmana ha estat protagonitzada per un grup de 10 joves de la Barceloneta que han decorat el compostador comunitari del barri amb un impressionant disseny colorista i de motius orgànics. Es tracta dels joves que participen en el Projecte Persianes Vives organitzat pel Punt d’Informació i Orientació Laboral (PIOL) del Pla Comunitaris de la Barceloneta. Aquests joves estan fent una formació d’art urbà que finalitza amb la pintada de diverses persianes de comerços del barri, a través de l’Associació de Comerciats de la Barceloneta (ACIB).

En el marc del cicle Cuidem Barcelona, l’Aula Ambiental de Ciutat Vella (membre de la XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona) els va convidar a ampliar la seva actuació i pintar el compostador comunitari del barri. Un encàrrec que van acceptar encantats i que ha liderat l’artista i tutora dels joves Carola Bagnoto. L’acció va comptar amb la presència del Conseller de Ciutat Vella, David Pequeño Gutiérrez, qui aposta fermament per la programació del cicle Cuidem Barcelona al districte i ha impulsat una plantada comunitària d’escocells el proper dilluns 28 a la tarda, al carrer de la Maquinista de la Barceloneta. Comerços i veïnat ompliran de flors els escocells d’aquest popular eix comercial del barri mentre a la plaça del Poeta Boscà s’hi duran a terme activitats per a les famílies. Hi haurà exposició de vehicles de la nova flota del Pla Cuidem Barcelona, dues sessions de contacontes infantil a càrrec de la llibreria La Garba i el taller familiar “Sembra Natura”.

El cicle d’activitats i accions cíviques Cuidem Barcelona s’emmarquen en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra del 19 al 27 d’aquest mes.