Diàlegs sobre la mobilitat a Barcelona

17/11/2022 - 09:36 h

L’Ajuntament de Barcelona i IESE Business School organitzen aquestes jornades per debatre sobre la mobilitat urbana i la seva gestió.

L’Ajuntament de Barcelona i IESE Business School organitzen aquestes jornades per debatre sobre la mobilitat urbana i la seva gestió.

L’objectiu és obrir un espai de reflexió sobre els reptes i plans de futur de la mobilitat a l’àrea metropolitana així com crear una plataforma per afavorir el diàleg entre la ciutadania, empreses privades i entitats públiques.

Seran vuit jornades de dues hores de durada que tindran lloc mensualment i on es tractaran temes com l’estratègia de la Distribució Urbana de Mercaderies, la mobilitat segura, la mobilitat activa i accessible, la mobilitat en bicicleta, la del transport públic (autobusos i transport públic d’alta capacitat: ferroviari), la mobilitat compartida i la descarbonització entre altres temes, des de l’òptica de la sostenibilitat i amb una visió holística.

La finalitat és poder impulsar i generar coneixement en aquests àmbits a partir d’experiències i bones pràctiques de les institucions, les empreses públiques i privades de cada sector, així com a partir de les experiències d’altres ciutats.

El bus serà el tema de la primera sessió

El 21 de novembre a les 10 h se celebra la sessió inaugural on l’autobús serà el protagonista i on s’abordaran temes com el desplegament de la nova xarxa de Bus, ara fa 10 anys, la millora de les connexions de proximitat en bus (busos de barri), connexions amb centres sanitaris (mobilitat sanitària), i la millora de les línies interurbanes de bus.

En aquesta sessió es comptarà amb la presència de la regidora de Mobilitat i Tercera Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament, Laia Bonet, així com amb la participació de:

Jacobo Kalitovics, director general de Bus, TMB

Oriol Martori, director general de Transports i Mobilitat de Catalunya

Ramon Sagalés, vicepresident FECAV

Moderats pel professor Joan Enric Ricart, de l’IESE Business School.

Tindrà lloc a l’auditori d’IESE, al carrer d’Arnús i de Garí 3-7, Barcelona, Campus Nord Aula Q402. Cal inscripció prèvia.

Tota la informació sobre la sessió, les inscripcions, així com la resta de temàtiques i dates per a les properes sessions es pot trobar al web.