Dones: líders pel clima

Sostenibilitat. El canvi climàtic és una realitat i s'estan portant a terme moltes accions per minimitzar-ne els seus impactes. Els "Dies pel Clima" són una bona ocasió per parlar-ne.

Del 9 al 14 de novembre se celebra a Barcelona el “Dies pel Clima” , unes jornades que agrupen diferents activitats per posar en comú els compromisos i actuacions que s’estan realitzant a la ciutat per actuar davant d’un dels majors reptes als quals haurem de fer front aquest segle: els efectes del canvi climàtic.

Una de les activitats destacades és “Dones: Liderant la lluita contra el canvi climàtic” que tindrà lloc el dia 14 de novembre de 18 a 19.30 h a l’Auditori Calàbria 66.

Les dones, tot i representar més de la meitat de la població mundial i ser altament afectades pel canvi climàtic, encara són minoria en els òrgans de decisió.  Tanmateix el seu paper és i serà fonamental en la recerca de solucions per plantar cara a aquest canvi global.

La jornada del dia 14 serà una gran oportunitat per escoltar de primera mà l’experiència de diferents professionals que treballen al capdavant de polítiques per mitigar el canvi climàtic des de vàries ciutats europees, conèixer el paper que juguen les dones en aquesta lluita i debatre sobre les diferents aportacions que hi fan.

La trobada també servirà per presentar el programa “Women4Climate, al qual l’Ajuntament de Barcelona es vol adherir. Aquest programa és una iniciativa que té per objectiu apoderar la propera generació de líders climàtiques per tal d’enfortir el futur del planeta.

En la jornada està prevista la intervenció de:

  • El Pla A de Madrid. Inés Sabanés. Regidora de Medi Ambient de Madrid.
  • Amsterdam contra el canvi climàtic. Eveline Jonkhoff. Ajuntament d’Amsterdam.
  • El Pla Clima de Barcelona. Janet Sanz. Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona.
  • El programa d’adaptació al canvi climàtic de la Comissió Europea. Elena Višnar Malinovská. Cap de la Unitat d’Adaptació de la CE.
  • El programa C40 de Dones pel clima. Hervé Marro C40, Director de Comunicacions, Cap de la Seu de París.

L’activitat és gratuïta però cal fer la inscripció prèvia aquí.