Els compromisos de Barcelona pel canvi climàtic, entre els més destacats al Global Climate Action Summit de San Francisco

Medi ambient. Els compromisos de Barcelona pel canvi climàtic, entre els més destacats al Global Climate Action Summit de San Francisco

Les ciutats de tot el món han celebrat a San Francisco el Global Climate Action Summit, organitzat pel C40, amb l'objectiu de reafirmar el seu compromís amb els Acords de París i dur a terme les polítiques necessàries per mantenir l'augment de la temperatura global per sota d'1,5 ℃.

En el cas de Barcelona, el C40 ha destacat les seves actuacions en compromisos com:

  • “Carrers més verds i saludables”, que signen altres ciutats com París, Londres, Los Ángeles, Copenhaguen, etc. Gràcies a aquest compromís, més de 80.000 autobusos del total que circulen pels carrers d’aquestes 26 ciutats seran vehicles d’emissió zero. L’anàlisi de la qualitat de l’aire en aquestes ciutats revela que les polítiques anunciades avui podrien evitar 11.000 morts prematures cada any.
  • La iniciativa “Deadline 2020”, on juntament amb altres 72 ciutats de tot el món, que representen 425 milions de ciutadans, s’han compromès públicament a desenvolupar i implementar plans d’acció climàtica en línia amb l’Acord de París a nivell local i ser neutres en carboni abans del 2050. En aquest sentit, el C40 destaca que Barcelona ja fa 10 anys que ha aconseguit reduir les seves emissions, concretament un 23,3% en emissions totals i un 23,5% menys en emissions per càpita.
  • També es destaca que Barcelona, juntament amb una trentena de ciutats, reconeix que el canvi climàtic i les qüestions de pobresa i desigualtat social estan íntimament lligades. Aquestes ciutats, que representen més de 100 milions de ciutadans, s’han compromès a oferir una acció climàtica inclusiva que beneficiï a tots els ciutadans amb equitat.

En aquesta trobada també s’ha fet la presentació de l’informe “Cities leading the way: Seven climate action plans to deliver on the Paris Agreement”,  que destaca Barcelona com a bona pràctica en posar les persones al centre de les accions climàtiques.