Es publica la declaració conjunta de la jornada científica sobre canvi climàtic

04/12/2018 - 13:09 h

Canvi Climàtic. Diferents estudis sobre el clima es van presentar a la “Jornada científica sobre el canvi climàtic a Barcelona”, organitzada pel consistori barcelonès i que es va celebrar el 9 de novembre.

La “Jornada científica sobre el canvi climàtic a Barcelona”, organitzada pel consistori barcelonès i que es va celebrar el passat 9 de novembre a Barcelona, va servir de punt de trobada de diferents científics entorn del canvi climàtic i el seu impacte a les urbs.

L’Ajuntament de Barcelona està compromès a afrontar el canvi climàtic i vol fer-ho basant la seva acció en el coneixement científic. Per això, la “Jornada científica sobre el canvi climàtic a Barcelona” va servir de punt de trobada de diferents científics, que van aprofitar l’ocasió per posar en comú estudis sobre com el canvi climàtic afecta la ciutat.

Al llarg de la jornada, es van organitzar tres taules rodones sobre com el canvi climàtic afecta la salut, el verd i la biodiversitat i el funcionament de la ciutat i es va adoptar una declaració final conjunta en què Ajuntament de Barcelona i científics es comprometen a compartir més i millor el coneixement que es genera a la ciutat i que la ciutat te l’oportunitat d’aplicar.

Lloc de trobada

La jornada científica es va valorar com a molt profitosa ja que va esdevenir un punt d’intercanvi entre l’Ajuntament de Barcelona i l’acadèmia. Durant la part final de la jornada, es van debatre diverses propostes amb l’objectiu d’apropar ambdós àmbits per tal d’abordar conjuntament l’acció climàtica de la ciutat.

D’aquesta pluja d’idees col·lectiva entre les persones assistents van emergir propostes com ara la realització d’una trobada anual entre l’Ajuntament i personal expert tecnocientífic per intercanviar coneixement, necessitats i experiències, o la creació d’un observatori virtual d’informació on publicar la recerca climàtica que es fa a la ciutat i altres informacions rellevants.

Al llarg de la jornada, també es va ressaltar la importància de què l’Acadèmia ajudi a avaluar com prospera la implantació del Pla Clima. Per últim, es va elaborar la ja esmentada declaració final que pretén posar a l’abast del conjunt de la ciutadania els avenços i l’evolució del coneixement climàtic amb un llenguatge proper i divulgatiu.