L'Hora del Planeta des del balcó o la finestra

28/03/2020 - 11:37 h

Dissabte 28 de març a les 20.30 hores es convida a tothom a unir-se a la iniciativa de l'Hora del Planeta sortint a la finestra o balcó i llançant un missatge d'esperança.

Dissabte 28 de març a les 20.30 hores es convida a tothom a unir-se a la iniciativa de l'Hora del Planeta sortint a la finestra o balcó i llançant un missatge d'esperança.

Malgrat no es podrà seguir la iniciativa tal i com estava prevista, tothom es pot sumar a aquesta reivindicació sortint a les finestres i balcons i llançant un missatge unànime a través de les llanternes dels telèfons mòbils. Un missatge en alfabet Morse que digui el següent: “Apaga el llum. Tot anirà bé”.

Des de fa més de 12 anys, la fundació World Wide Fun Nature (WWF) va impulsar aquest esdeveniment amb l’objectiu de cridar l’atenció respecte el problema del canvi climàtic. Cada any, l’Hora del Planeta consisteix en apagar el màxim de llums possibles durant una hora per tal de conscienciar i fomentar estils de vida sostenible; el desenvolupament de les energies renovables; la conservació dels boscos, mars i recursos naturals, i la lluita contra la pèrdua de la biodiversitat.

Aquest any les circumstàncies fan que la iniciativa canviï però l’organització vol seguir mostrant al món que l’Hora del Planeta segueix sent més necessària que mai. És per això que, tenint en compte que finestres i balcons s’han convertit en un espai d’unitat, suport i reivindicació, es demana que s’utilitzin avui per llançar un missatge en defensa del Planeta.

Per a sumar-se a la iniciativa només cal utilitzar la llanterna del telèfon mòbil o qualsevol altre aparell per il·luminar que permeti llançar aquest missatge en alfabet Morse: “Apaga el llum. Tot anirà bé”, que es correspondria amb:

.- .–. .- –. .- / .-.. .- / .-.. ..- –.. / – — -.. — / .. .-. / -… .. . -. .-.-.