Participa en la redacció de l'ordenança de la Zona de Baixes Emissions

19/06/2019 - 10:13 h

Medi ambient. En marxa el procés participatiu per elaborar l'ordenança reguladora de la Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona. Participa en les sessions de debat i digue-hi la teva!

Sabeu que a partir del 2020 hi haurà restriccions permanents de certs vehicles per reduir la contaminació? Quina és la zona afectada? Sabeu quins vehicles no hi podran circular? Tots aquests detalls els regularà la nova ordenança de la Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona. L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un procés participatiu per col·laborar en la redacció d'aquesta normativa.

La Zona de Baixes Emissions és un àmbit delimitat per les Rondes de Barcelona per on, avui dia, els cotxes sense distintiu ambiental de la DGT ja no podrien circular en cas d’episodi de contaminació per diòxid de nitrogen (NO2). A partir del gener de 2020, però, aquestes restriccions seran permanents per als vehicles més contaminants tots els dies laborables de 7.00 a 20.00 h. L’objectiu d’aquesta mesura és reduir la contaminació i, per tant, millorar la qualitat de l’aire.

Per informar d’aquesta normativa, recollir les opinions de la ciutadania i incorporar-les a la redacció de la nova ordenança, l’Ajuntament ha iniciat un procés participatiu amb diverses sessions de debat obertes a tothom. El calendari de trobades és aquest:

  • 27 de juny, 18.00 h. Edifici històric de la Universitat de Barcelona (aula capella). Gran Via de les Corts Catalanes, 585.
  • 3 de juliol, 18.00 h. Casa de Convalescència (aules 11 i 13). Sant Antoni Maria Claret, 171.
  • 11 de juliol, 18.00 h. Centre d’Atenció Pediàtrica Integral Barcelona Esquerra – CAPIBE (auditori). Numància, 7-13.

Alhora, també s’ha posat en marxa un espai al Decidim Barcelona perquè tothom pugui dir-hi la seva. S’hi pot accedir en aquest enllaç.