Planta’m al balcó acaba amb el Dia Mundial de la Biodiversitat

22/05/2020 - 09:42 h

Un recull d'algunes de les fotografies que ha compartit la ciutadania amb l'etiqueta #PlantamAlBalco per celebrar el Dia Mundial de la Biodiversitat.

Un recull d'algunes de les fotografies que ha compartit la ciutadania amb l'etiqueta #PlantamAlBalco per celebrar el Dia Mundial de la Biodiversitat.

El dia 22 de maig és el Dia Mundial de la Biodiversitat, una jornada per conscienciar sobre la importància de protegir els recursos biològics i la natura. I la millor manera de celebrar-ho és mostrant els resultats de la campanya #PlantamAlBalcó, amb què la ciutadania ha compartit les imatges del verd de les seves llars.

La campanya Planta’m al Balcó ha consistit en repartir més de 80.000 plantes, preferentment amb les compres online als mercats municipals, durant la darrera setmana d’abril i la primera de maig. Totes aquestes plantes havien de ser plantades en diferents espais de la ciutat, però la crisi sanitària actual ho ha impedit, i per això, els instituts municipals de Parcs i Jardins i de Mercats de Barcelona, les han regalat a la ciutadania per fomentar la plantació d’aquest verd a les finestres i balcons de la ciutat.

Han estat moltes les persones que a través de les xarxes han participat d’aquesta iniciativa traient les plantes als balcons, als ampits de les finestres, als terrats, a les terrasses o als patis i compartint la imatge amb l’etiqueta #PlantamAlBalco. Gràcies a això hem pogut gaudir una mica més de la primavera mentre encara no es podia sortir de casa. Podeu veure un recull d’aquestes imatges en aquest enllaç.

La biodiversitat és clau i Barcelona ho sap

El Dia Mundial de la Biodiversitat se celebra a tot el món i el lema d’aquest any diu: “Les nostres solucions són de naturalesa”. És a dir reconèixer el paper de la natura i la biodiversitat per fer front als reptes ambientals i socials. Les ciutats estan revisant quins han de ser els rols de la natura en el teixit urbà i procuren no només protegir-la i conservar-la, sinó també augmentar-la. És per això que l’Ajuntament treballa per incrementar el verd a l’entorn urbà, amb mesures com el Pla d’impuls a la infraestructura verda. Però la contribució de la ciutadania enverdint les cases també és un element clau per aconseguir a una ciutat més naturalitzada.

Aquests esforços han obtingut reconeixement també a nivell internacional. Com per exemple  la Xarxa de Governs Locals per la Sostenibilitat (ICLEI),  una organització internacional de governs locals i organitzacions governamentals compromesos amb el desenvolupament sostenible. Durant la celebració del Dia Mundial de la Biodiversitat, l’ICLEI ha utilitzat l’exemple de Barcelona i la campanya Planta’m al Balcó com bona pràctica de la promoció de la biodiversitat urbana. A través de la plataforma CitiesWithNature també s’han recollir tots els treballs realitzats per fomentar la biodiversitat i les solucions basades en la natura durant els últims anys de la nostra ciutat.