Repte per reduir la petjada ambiental del sector tecnològic

16/04/2020 - 14:05 h

Emergència climàtica. La Digital Future Society premiarà amb 80.000 euros les dues millors propostes presentades per empreses de tot el món.

Empreses de tot el món poden participar en el repte “Com podem reduir la petjada ambiental del sector tecnològic per respondre a l’emergència climàtica?”. Els dos millors projectes guanyaran 40.000 euros cada un, a més del suport logístic de la Mobile World Capital Barcelona, per impulsar els respectius projectes pilot a la ciutat.

Es tracta d’un repte impulsat per la Digital Future Society, la iniciativa de l’Ajuntament, la Mobile World Capital Barcelona i Red.es, que té l’aportació de 40.000 euros de les àrees d’Agenda 2030 i Transició Digital i el suport de la Fundació BIT Habitat.

L’objectiu és buscar dues solucions tecnològiques per mesurar i reduir la petjada ambiental de les empreses d’aquest sector, tant públiques com privades, considerant les fases del cicle de vida dels productes i serveis que ofereixen o la infraestructura TIC.

Les propostes s’han de presentar a través del web de la Digital Future Society i han de donar resposta al repte de la convocatòria, oferir resultats concrets i mesurables i estar preparades per executar-se en un termini inferior a 12 mesos.

A més, han de tenir programari o maquinari, que es podrà combinar amb activitats de consultoria, d’assessorament estratègic i de gestió del coneixement.

La convocatòria, que està oberta fins al 5 de juny, és de caràcter internacional i s’hi pot presentar qualsevol tipus d’empresa.

Més informació