La Marató per l’Emergència Climàtica aconsegueix reduir un 24% les emissions de gasos amb efecte hivernacle

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

..
15/03/2024 - 13:34 h - Emergència climàtica Ecologia Urbana

Els equipaments participants en l’edició 2024 de la Marató per l’Emergència Climàtica, que ha tingut lloc durant quatre setmanes del passat mes de febrer, han aconseguit reduir el consum d’electricitat un 15,5%, el d’aigua un 17,4% i un 27,6% el de gas natural. Tot plegat ha comportat que s’hagin deixat d’emetre fins a 113 tones de CO2eq.

En aquesta sisena edició s’hi han sumat un total de 52 equipaments de la ciutat: 13 centres educatius (escoles bressol, escoles de primària i instituts), 14 centres cívics i casals de barri, 7 centres esportius municipals, 6 equipaments culturals (biblioteques i equipaments d’educació ambiental) i 12 centres administratius.

L’objectiu de la Marató és conscienciar sobre la importància de les accions personals per tal de reduir el consum energètic i d’aigua i les emissions de gasos amb efecte hivernacle. Malgrat que la campanya es desenvolupa durant quatre setmanes, la voluntat és que aquestes accions perdurin en el temps.

L’estalvi econòmic associat als estalvis energètics i d’aigua es destinaran a un projecte per a la millora del confort tèrmic en les residències de gent gran, un dels grups més vulnerables als efectes del canvi climàtic. En aquesta edició s’ha traduït en una donació de 10.000 euros.

Notícies relacionades