Feliç #santjordibcn!

23 abril, 2012 | El teu Ajuntament

La diada de Sant Jordi és per a molts la segona festivitat més important del país i, evidentment, també per la ciutat de Barcelona. Des de sempre els barcelonins s’han abocat al carrer per celebrar el dia del llibre i la rosa en aquesta singular tradició que barreja de forma impecable i natural la celebració religiosa de Sant Jordi com a patró de Catalunya i el Dia Internacional del Llibre. La rosa i el llibre. L’Ajuntament se suma a la festa i amb algunes eines al seu abast organitza i ofereix una sèrie d’activitats que procedim a explicar-vos en aquest post.

Des del web www.bcn.cat/stjordi qualsevol pot fer el ja tradicional enviament de roses digitals per correu electrònic, que enguany ve acompanyat d’una novetat: l’enviament de llibres digitals! En aquest enllaç trobareu els títols que podeu fer arribar a aquells que vulgueu felicitar el dia. Com no podria de ser d’una altra manera, tant a la rosa com al llibre digitals podeu incloure la vostra dedicatòria a fi de personalitzar-la convenientment.

Per aquest Sant Jordi també oferim l’oportunitat d’allargar la vida dels vostres llibres a través d’uns punts de recollida que des del dia 16 d’abril estan oberts als ciutadans i que seran al seu lloc fins el dia 28. El dia de Sant Jordi se n’obriran especialment un grapat més. La llista dels punts d’intercanvi és aquí.

A l’època de les xarxes socials no volem deixar de convidar-vos a explicar el vostre Sant Jordi a través de Twitter. Qualsevol novetat des del consistori el piularem amb l’etiqueta #santjordibcn, que us convidem a utilitzar per centralitzar tota l’activitat del dia a Barcelona a Twitter!

Deixant de banda l’ordinador, però, us recordem que un any més podeu visitar alguns edificis emblemàtics de la ciutat que normalment estan tancats al públic, començant per la Casa de la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona. Altres edificis que obriran les seves portes són l’Ateneu Barcelonès, el Palau de la Generalitat, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans.

Per acabar, volem animar-vos a participar al concurs de receptes de Carvalho que han organitzat conjuntament la gent de Biblioteques de Barcelona i Mercats de Barcelona. El premi, un àpat al restaurant Casa Leopoldo, es donarà a la fotografia feta a qualsevol biblioteca o mercat de la xarxa municipal que millor representi una de les obres ressenyades al Bibarnabloc, el blog de les Biblioteques de Barcelona. Consulteu les bases aquí i molta sort!

Feliç #santjordibcn!

Font imatge: Flickr.