La premsa es fa ressò que l’Ajuntament mantindrà la col·laboració entre Mossos i Guàrdia Urbana

12 setembre, 2011 | El teu Ajuntament

Alguns articles a la premsa d’aquests últims dies s’han fet ressò de la continuïtat de les patrulles mixtes entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana que el nou consistori va acordar el mes de juliol passat, per combatre els furts i disminuir la delinqüència. Aquests articles s’han fet notar, sobretot, arran de l’entrevista que va publicar Europa Press l’1 de setembre passat. En aquella entrevista, l’alcalde Xavier Trias va anunciar l’efectivitat del patrullatge mixt dels dos cossos de policia, així com el fet que mantindria la presència de guàrdies urbans al metro de Barcelona, més enllà del que prèviament podia semblar una proposta purament electoralista.

La Vanguardia, a les pàgines del suplement “Viure”, aquest dimarts, 6 de setembre, també se’n va fer ressò, de l’efectivitat de les patrulles mixtes de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. Segons s’afirma a l’article, aquestes patrulles són el símbol de simbiosi entre el govern municipal i el nacional, així com un sistema que demostra clarament la seva immediatesa i eficàcia. L’objectiu d’aquesta acció contra la delinqüència és que els cossos de seguretat guanyin visibilitat, per garantir així la sensació de benestar dels visitants i els comerciants, i segons afirma el rotatiu barceloní, ja hi ha força ciutadans que hi donen suport. Les patrulles es fan bàsicament pel litoral i l’eix comercial, i la prioritat és actuar contra la venda ambulant i els robatoris. Tot i això, els policies també duen a terme altres tasques, segons les declaracions d’alguns membres d’aquests cossos a l’article original, en les quals responen a dubtes sobre la ciutat o qüestions turístiques. Cal posar de manifest, doncs, que aquesta acció sembla que té continuïtat en el temps. Almenys així ho veu, també, Joan Carles Molinero, comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, que a l’entrevista al diari es mostra molt satisfet amb l’acció. Segons ell, el model té acceptació, i per tant, continuïtat.

Finalment, però, cal fer un esment especial sobre la diferència entre el patrullatge mixt i el patrullatge conjunt. El conjunt, a diferència del que hem explicat fins ara, és el que es fa concretament al metro de Barcelona, on agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra patrullen conjuntament, però cada cos d’agents per la seva banda. Amb aquesta mesura de seguretat també s’ha aconseguit consolidar el sistema de seguretat, així com millorar cada cop més la confiança dels viatgers.