Un passeig per la Rambla

29 novembre, 2011 | Insòlit


Font imatge

Després d’haver descobert els carrers més antics de Barcelona i el call , us proposem seguir coneixent la ciutat fixant-vos en els detalls i les curiositats de la Rambla, fent un passejada.

La Rambla, que antigament era un torrent que baixava cap al mar, és, avui, un carrer emblemàtic de la ciutat, que coneixen tant els ciutadans com els visitants. Però què té aquest espai que dia a dia, a qualsevol hora, el transita tanta gent?

La Rambla també rep el nom de les Rambles. I és que tal com veieu al mapa, la Rambla es divideix en diversos trams amb diverses nomenclatures. Proposem començar la ruta al tram de la rambla de Canaletes, situada a la part superior, a tocar de la plaça de Catalunya. En aquest tram és obligat aturar-se a la Font de Canaletes, d’on diuen que l’aigua era molt bona i que qui veu aigua d’aquesta font sempre torna a Barcelona.

Si seguiu baixant, a mà dreta, trobeu l’edifici de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, situat a la rambla dels Estudis. El podeu identificar perquè a la façana hi ha el rellotge de l’hora oficial, que durant molt de temps va marcar l’hora de la ciutat.

Més avall, trobeu moltes parades de flors, fet que indica que sou al tram de la rambla de Sant Josep, o com diu el nom d’una obra de teatre de Josep Maria de Sagarra “La rambla de les floristes”. Aquestes parades són molt tradicionals i característiques, ja que fa un segle i mig aquest era l’únic lloc de Barcelona on es venien flors. Un altre punt emblemàtic d’aquest tram és el mercat de la Boqueria, que es considera un dels millors mercats del món.

Seguiu caminant i, just abans d’arribar al Liceu, si mireu a terra, trobareu una obra de Joan Miró: un mosaic que simbolitza la totalitat i la perfecció, i data del 1976. Si la deixeu enrere us trobeu al tram de la rambla dels Caputxins, on a mà dreta hi ha el Gran Teatre del Liceu.

De camí cap al mar anireu a parar a la rambla de Santa Mònica, la qual podreu identificar perquè hi ha un munt de caricaturistes que exposen la seva obra. A mà esquerra hi trobareu el Museu de Cera, antigament seu d’un dels primers bancs de la ciutat. Però si us situeu ben al mig i mireu amunt, veureu l’estàtua de Cristòfor Colom, punt final de la ruta d’avui.

Com veieu la Rambla té molts llocs per parar-hi atenció. Aquests en són alguns, però si us animeu a fer-la, segur que encara en trobareu molts més.