Exposició 'Natura urbana. La fauna de la muntanya de Montjuïc'

Castell de Montjuïc

Des de 07/10/2022 al 28/02/2023

La sala 20 del Castell de Montjuïc presenta l’exposició «Natura urbana. La fauna de la muntanya de Montjuïc», una mostra per descobrir els hàbitats naturals de la muntanya de Montjuïc i les espècies animals que es troben en aquest espai, un dels principals pulmons verds de la ciutat de Barcelona.

La mostra, amb un enfocament didàctic, contribueix al coneixement del valor ecològic d’un destí popular de lleure on la ciutadania sol anar a passejar, practicar esport o gaudir d’esdeveniments esportius i culturals. Alhora, l’exposició planteja al visitant l’impacte que aquestes activitats humanes i l’afluència massiva de persones generen en aquest medi i que poden comprometre les condicions de vida i tranquil·litat que necessiten moltes espècies, així com conscienciar de la necessitat de respecte del medi natural i de la conservació d’entorns naturals com la muntanya de Montjuïc.

L’exposició s’estructura en tres parts que recorren tres hàbitats naturals de Montjuïc i les espècies animals que s’hi poden trobar, les zones verdes, compostes per boscos, parcs i jardins; els edificis i penya-segats, i les zones d’aigua consistents en fonts i basses. A més, el conjunt compta amb un espai central que aporta dades i informació per despertar la curiositat del visitant.

El coneixement dels hàbitats de Montjuïc inclou també pinzellades de l’evolució que ha viscut aquest espai durant els anys des de la transformació agrària de l’espai, l’ordenament de la muntanya per l’Exposició Internacional de 1929 i les Olimpíades de 1992, les obres del Port de Barcelona o la construcció dels parcs d’atraccions, entre d’altres.

Castell de Montjuïc

Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER

Horaris

Observacions

L'entrada al Castell inclou també l'accés a les exposicions temporals i a la permanent.


Les exposicions i activitats educatives finalitzaran mitja hora abans del tancament del recinte.

Altres
Se celebra a
Castell de Montjuïc

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER