Barcelona acollirà el 2023 el congrés internacional ESCAIDE d’epidemiologia

Congrés ESCAIDE 2023
27/09/2022 - 13:40 h - Ciència Octavi Planells

El divendres passat, el Ministeri de Sanitat va anunciar al seu canal de Twitter que Barcelona ha estat escollida com a seu de l’edició del 2023 del Congrés Científic Europeu sobre Epidemiologia Aplicada a les Malalties Infeccioses (ESCAIDE, de les seves sigles en anglès). L’esdeveiment donarà cita a la ciutat a referents europeus i mundials de camps com l’epidemiologia, la veterinària, la microbiologia, la clínica i la salut pública, entre d’altres.

ESCAIDE és un congrés anual que té com a objectiu enfortir la prevenció i el control de malalties transmissibles mitjançant l’intercanvi de coneixements, experiències i contactes. L’estiu passat, el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC), entitat que impulsa l’esdeveniment, va convidar els estats comunitaris a presentar sol·licituds per acollir-lo en les edicions del 2023 i el 2027. El Ministeri de Sanitat va respondre la invitació proposant Barcelona com a seu candidata per acollir l’edició del 2023 i ara s’ha comunicat la selecció de la ciutat per part de l’organització.

Davant la notícia, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que la designació és un reconeixement a la “capitalitat científica i d’innovació” de la ciutat, que és un “referent en esdeveniments internacionals” i gaudeix d’un “potent teixit sanitari i de recerca”. Per la seva part, la Secretària d’Estat del Ministeri de Sanitat, Silvia Calzón, ha manifestat el seu “desig d’acollir a persones expertes de tot Europa i de la resta del món que participin en aquest congrés tan reconegut i d’aprendre d’uns i altres per construir una millor salut per a tothom”.

En el procés de selecció, l’ECDC va rebre propostes convincents de set països, les quals es van avaluar en funció de la representació dels estats membres en edicions anteriors de la conferència, la idoneïtat de les seus de les ciutats amfitriones, la viabilitat i assequibilitat dels viatges per a les persones assistents, els esdeveniments proposats en el marc del congrés i les motivacions dels diferents països per acollir ESCAIDE. Com a resultat, el 2023 la trobada se celebrarà a Barcelona, i l’any 2027, a la ciutat de Praga, a la República Txeca.

Enguany, l’esdeveniment tindrà lloc a Estocolm, Suècia, del 23 al 25 de novembre. Les sessions plenàries, presentacions d’estudis, experiències i avenços científics que s’hi presentaran, posaran sobre la taula molts dels temes que s’abordaran en l’edició del 2023 que tindrà lloc a Barcelona.

(informació Agència EFE i ESCAIDE)

Més informació