Barcelona mostra a altres ciutats europees projectes contra el canvi climàtic impulsats a través dels pressupostos participatius

Diferents ciutats europees comparteixen experiències sobre com implementar pressupostos participatius des de la dimensió del medi ambient i del canvi climàtic. El 17 de novembre li ha tocat a Barcelona.

..
18/11/2022 - 09:29 h - Participació Ajuntament de Barcelona

El 17 de novembre Barcelona ha estat la seu d’una de les cinc trobades de la Caravana Europea de Pressupostos Participatius per a Ciutats més Verdes —una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona en coordinació amb l’Observatori Internacional de Democràcia Participativa— que durant aquests mesos està viatjant per diferents llocs d’Europa i busca compartir els testimonis i les experiències de diferents municipis d’Europa en relació amb la implementació de pressupostos participatius des de la dimensió dels projectes en benefici del medi ambient i contra el canvi climàtic.

La Caravana Europea consta de cinc esdeveniments entre octubre i desembre de 2022, coordinats per una ciutat o institució amfitriona —que en aquest cas és Grenoble— on se celebrarà la 21a Conferència Internacional de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP) i permetrà l’intercanvi i el debat dels resultats de cadascun dels esdeveniments anteriors.

Aquesta trobada prèvia s’ha celebrat al Canòdrom Ateneu d’Innovació Democràtica i hi han intervingut experts en participació ciutadana, així com responsables municipals que han exposat l’experiència dels seus municipis i administracions en el desplegament de pressupostos participatius.

Podeu recuperar les taules a través d’aquests enllaços:

Més informació