Beques per a la creació entre art i ciència de la Fundació Épica La Fura dels Baus

L'entitat ofereix 30 places becades per participar en el seu taller “Supervivència vs. resiliència”, del 30 de maig a l’11 de juny.

Supervivència vs. resiliència
13/04/2022 - 11:36 h - Cultura i lleure Octavi Planells

La convocatòria està destinada a artistes, professionals de la ciència o la tecnologia, i sobretot a aquells perfils multidisciplinaris i híbrids que vulguin formar part d’una experiència disruptiva i innovadora. Les inscripcions estaran obertes de l’1 al 30 d’abril, ambdós inclosos. L’assistència és gratuïta i el formulari d’inscripció ja està disponible en aquest lloc web.

En el projecte hi col·laboren grups de recerca del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) i de l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), entre d’altres. El workshop culminarà amb una presentació final basada en reptes científics proposats per les persones expertes col·laboradores.

L’adaptació, la fermesa, la capacitat de superació, l’eugenèsia, la malaltia, el fracàs, la ruïna o la pobresa, en definitiva “Supervivència vs. resiliència”, són els conceptes sobre els quals es treballarà en aquest taller. Més enllà de tractar-se d’un espai de cocreació al voltant de les arts escèniques, el workshop és alhora un laboratori. En aquest, les persones expertes i professionals de la ciència convidades desenvoluparan els seus estudis i investigacions tant durant la presentació pública com durant el procés creatiu. Per això, en participar en el procés, formareu part d’un experiment. S’extrauran i estudiaran dades sobre la resposta immediata, col·laboració grupal, lideratge, participació activa, excel·lència, esforç, innovació, etc.

Seran dues setmanes intensives en què juntament amb l’equip de la Fundació es desenvoluparan accions i propostes per dissenyar una performance que compleixi els requisits dels reptes llançats. L’objectiu és validar el paper de l’art en els processos d’R+D+i, juntament amb ciència i tecnologia.