Biblioteques de Barcelona estrena el pòdcast de ciència 'Molècules'

..
03/04/2024 - 11:01 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

El panorama podcaster està en efervescent ebullició. Les temàtiques d’aquests programes són diverses i heterogènies i, per tant, el contingut científic no podia faltar-hi. Ràdio Maconda, la ràdio de les Biblioteques de Barcelona presenta Molècules, el pòdcast científic de Mireia Sala. Un programa d’entrevistes a personalitats del món de la ciència per apropar-la a la població, tant la curiosa com la professional.   

Molècules és un programa de converses amb convidats i convidades de l’àmbit científic que divulguen les seves tasques a través de llibres, tot aprofundint en les seves investigacions. Gran part de la interacció entre Mireia Sala i la personalitat convidada es relaciona amb conceptes del dia a dia i amb referències a la cultura popular, com sèries de televisió o llibres de ficció coneguts per tothom. 

Actualment hi ha un capítol publicat: L’efecte CSI i la genètica forense en el segle XXIuna conversa amb Gemma Marfany, catedràtica de genètica, professora de la facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona i autora del llibre Per què envellim? La resposta de la ciència a una vella preocupació humana, entre d’altres. Durant els 30 minuts d’episodi es tracta la teoria de l’ADN, les possibilitats de la genètica i com programes policíacs de la televisió influeixen en la concepció de la ciència forense.  

En definitiva, Molècules té la voluntat de despertar l’interès pel pensament científic des d’una mirada obert i tractar camps tan diversos com la biologia, les matemàtiques o la física d’una manera entenedora i interessant per a tothom.