Desè Congrés de Ciència: el mar és vida

Del 22 al 26 de maig torna de manera presencial el Congrés de Ciència al Parc de Recerca Biomèdica. En aquesta desena edició, amb el lema “El mar és vida”, hi participen 37 centres educatius de la ciutat que han dut a terme recerques sobre la biodiversitat marina, l’estat de la sorra, la contaminació i la relació amb el clima, entre d’altres temes.

Rètol i exteriors del Parc de Recerca Biomèdica
19/05/2023 - 12:32 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

En aquest curs s’ha continuat potenciant el treball en xarxa amb els docents per tal que el professorat pogués orientar les seves recerques. Com a novetat, la comunitat científica, a través del Barcelona Biomedical Research Park (PRBB) i l’Institut de Ciències del Mar (ICM), entre d’altres, ha fet una trobada virtual amb els centres educatius orientada a l’alumnat i al professorat i relacionada amb la recerca iniciada.

Les diferents sessions es podran seguir a través de YouTube, a la pàgina Barcelona aprèn ciència. A la cloenda del congrés es donarà retorn als alumnes en temps real, per tal d’aportar valor a la seva recerca i oferir modelatges i experiències reals.

El curs vinent els centres podran continuar la recerca sobre el mar. A més, Barcelona serà la seu del Decenni de l’Oceà de l’ONU del 2024, un esdeveniment que reunirà la comunitat per repassar els èxits assolits i establir prioritats conjuntes per al futur.