La Biblioteca Collserola Josep Miracle finalista del 7è Premi de Millor Biblioteca Verda

El premi s’ha donat a conèixer a Cork, Irlanda i s’atorga a les biblioteques que millor comuniquen el seu compromís amb la sostenibilitat ambiental.

Biblioteca Collserola - Josep Miracle
25/07/2022 - 11:48 h

La Biblioteca Collserola Josep Miracle està d’enhorabona. Ha estat una de les cinc finalistes del Premi de Millor Biblioteca Verda en la 7ena edició dels premis que convoca la IFLA, Internacional Federation of Library Associations and Institutions.

Les candidatures de les biblioteques i projectes verds es van presentar el passat mes de març i van ser un total de 31 d’arreu del món. Hi ha participat països com Argentina, Bèlgica, Bulgaria, China, Colombia, Croàcia, República Txeca, França, India, Italia, Noruega, Polònia, Rússia, Singapur, Espanya, Suècia, i els Estats Units d’Amèrica.

Els requisits que havien de reunir tant les biblioteques com els projectes candidats han estat, entre d’altres, acomplir els objectius del certamen, contribuir a la sostenibilitat, reunir els criteris de qualitat dels websites i tenir rellevància en la direcció estratègica de pràctiques professionals.

Finalista entre cinc biblioteques internacionals

La Biblioteca Collserola-Josep Miracle ha estat finalista, entre 5 biblioteques d’arreu del món. Singapur, Boston, Brusel-les i Cali.

Ubicada en un entorn natural dins del mateix Parc de Collserola, la biblioteca esdevé un espai de trobada de diferents entitats, equipaments i persones al voltant d’un interès comú: la Natura i l’estima del verd.

De fet, el fons documental de la biblioteca conté documents sobre la Natura, el desenvolupament sostenible, l’ecologia, la literatura de Natura i també llibres d’imaginació per als més petits.

La Natura, protagonista de les activitats

A la Biblioteca s’hi porta a la terme el Club de lectura ‘Biblionatura’ especialitzat en literatura de Natura.

També, destaca el servei de Bibliollavors, que consisteix en un préstec de llavors amb acompanyament de tallers per tal de conèixer les varietats locals i aprendre a multiplicar-les.

L’educació ambiental hi és present amb el programa de visites escolars, i les activitats infantils, d’adults i familiars que tenen lloc a la biblioteca amb l’objectiu de crear comunitat i ser generadors de canvis positius per a la societat.

Horaris d’estiu

Recordem que la biblioteca La Biblioteca Collserola – Josep Miracle va reobrir les seves portes el passat mes de juny, després d’haver estat tancada per reformes interiors.

L’horari d’estiu, del 23 de juny al 26 de setembre, de la Biblioteca de Collserola – Josep Miracle és:

Dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 15 a 20 h

Dimarts, de 9,30 a 13,30 h i de 15 a 20 h

Dissabtes i tot el mes d’agost, tancat

Més informació