La "Col·lecció Miguel Giral Sanz" s'incorpora al fons bibliogràfic de ciència-ficció de la biblioteca Montserrat Abelló

..
11/11/2022 - 09:25 h - Cultura i lleure Biblioteca Montserrat Abelló

Aquest mes de novembre s’esdevé la presentació de la Col·lecció de de ciència-ficció de Miguel Giral Sanz (1931-2021), que ja forma part del nostre fons bibliogràfic “Fundació Asimov”.

Miguel Giral, mort el passat 2021, va ser un apassionat de la literatura i la lectura, en general, i de la ciència-ficció en particular.  A partir d’aquest moment la seva col·lecció queda inclosa com a donatiu de les seves filles, per preservar i compartir el seu llegat, i sempre en estreta col·laboració amb Biblioteques de Barcelona per a la seva exposició i consulta pública.

La «Col·lecció Miguel Giral Sanz» consta d’un total de 1.182 volums, i conté obres recopilades des de 1953 fins als nostres dies, incloent des de les primeres col·leccions de ciència-ficció editada a Espanya, com la mítica «Col·lecció Futur» (1953-1954), passant per les primeres edicions de les no menys mítiques col·leccions Nebulae (1955) i Minotauro (1955), fins a les edicions més recents de l’última dècada. [Dossier informatiu elaborat per la Fundació Asimov].

Amb la inclusió d’aquest fons, la biblioteca, un referent ja a nivell nacional, es converteix en el primer centre d’accés públic especialitzat en el gènere de la ciència ficció de tot Europa.

L’acte de presentació de la «Col·lecció Miguel Giral Sanz» tindrà lloc el proper dia 26 de novembre de 2022, a les 17:30 h., a la biblioteca. Durant els propers dies es farà públic el programa de l’esdeveniment obert al públic.