La Student Week omple el Poblenou i el 22@ de talent internacional

Una comunitat internacional de professionals participaran en un seguit de worshops per afrontar desafiaments en innovació i sostenibilitat a través de la metodologia Design Thinking

Persones assistents a les sessions de la Zigurat Student Week
20/07/2022 - 23:34 h - Educació i estudis Districte Sant Martí

L’Institut de Formació Continua IL3 de la Universitat de Barcelona acollirà del 26 al 28 de juliol fins a 150 professionals de més de 50 nacionalitats que miraran de trobar solucions innovadores als principals reptes de l’àmbit del 22@ en àrees com la innovació, la sostenibilitat i la mobilitat.

Serà en el marc de la Student Week 2022, una trobada organitzada pel Zigurat Global Institute of Technology per treballar en els reptes que proposa el 22@Network BCN, entitat coneixedora dels desafiaments d’aquest pol tecnològic de la ciutat.

L’objectiu de la Student Week

Els reptes del 22@ sintetitzen la recerca de l’equilibri entre l’activitat econòmica i l’entorn en què té lloc. La Student Week, que té lloc anualment, vol que persones de perfils i especialitzacions diferents reflexionin i debatin sobre aquests temes per trobar solucions innovadores que tinguin un impacte real.

S’hi utilitzarà la metodologia del Design Thinking per la qual, mitjançant la cooperació i la creativitat, es pot arribar a solucions millors que la suma de múltiples solucions individuals, sempre amb la mirada posada en les persones i no pas en els problemes.

Les persones assistents són alumnes de diferents mestratges de Zigurat que es distribuiran en grups multidisciplinars guiats per Pere Juárez Vives, professor de Ciència i Tecnologia Quàntica de la Universitat de Barcelona i expert d’aquest tipus de dinàmiques grupals. L’edició d’enguany serà oberta per una xerrada del coach i consultor Jürgen Salenbacher.

Els reptes del 22@

En el 22@ conviuen actors econòmics i socials diversos en constant interacció que composen l’ecosistema del Districte, caracteritzat per la seva innova i la tecnologia punta. Aquests actors treballen conjuntament per fer créixer els barris dels Districte de Sant Martí, i en fer-ho s’enfronten a reptes.

L’impacte del canvi climàtic genera riscos per al territori. Al marge de la necessitat de reduir emissions per combatre aquesta tendència, el 22@ s’haurà d’adaptar a aquesta nova realitat. Què implicarà al Districte? Què hi haurà de canviar? Quines solucions hi podran aportar les empreses innovadores?

Zigurat i 22@Network

Sota la denominació 22@Network BCN s’hi reuneix el sector innovador, tecnològic i creatiu de Barcelona, responsable de la consolidació del 22@ com un espai dinàmic i transformador. De la seva banda, el Zigurat Global Institute of Technology és una institució educativa que ha unit persones, coneixements, indústria i tecnologia des de la perspectiva pràctica i innovadora per tal de contribuir al progrés des de la construcció i la innovació.

.