L’Ajuntament farà acte de lliurament de les subvencions per a projectes de recerca jove i emergent 2022

Cartell de convocatòria de les subvencions Recerca jove i emergent 2022
03/03/2023 - 10:35 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Ciència i Universitats, farà acte de lliurament de les subvencions per a projectes de recerca jove i emergent de l’any 2022. La convocatòria, emmarcada dins el Pla Barcelona Ciència 2020-2023, té com a objectiu donar suport al teixit científic jove i emergent de la ciutat, fomentant la seva trajectòria professional a Barcelona i enfortint la recerca científica emergent en temàtiques relacionades amb la salut i el benestar, l’economia circular i l’acció climàtica, i l’organització comunitària, la democràcia i la participació.

L’acte d’entrega tindrà lloc el pròxim 20 de març, al Saló de Cent de la ciutat de Barcelona, i es lliurarà un diploma a cada Investigador/a Principal (IP) dels divuit projectes guanyadors.

Dotada amb 1.000.000 d’euros, la convocatòria atorgava un import màxim de 60.000 euros a cada projecte guanyador. A més, incorporava diverses mesures destinades a fomentar la conciliació familiar i la igualtat d’oportunitats, així com l’aposta per la incorporació d’estudiants de màster i doctorat, amb la finalitat de promoure l’excel·lència en la recerca científica i impulsar oportunitats a persones que s’estan iniciant la seva trajectòria investigadora a la nostra ciutat, amb la creació de noves línies d’investigació.

En el mateix acte, també es presentaran els resultats dels 15 projectes premiats als Premis de Recerca Científica a Reptes Urbans de la ciutat de Barcelona, concedits el 2020 en el marc dels Fons Covid, que finalitzen ara la seva recerca. S’han preparat 15 vídeos, un per a cada projecte premiat, que estaran disponibles a la web de Barcelona Ciència i Universitats un cop celebrat l’acte.