L’Hivernacle de la Ciutadella inicia la seva restauració

..
29/07/2022 - 14:53 h - Cultura i lleure Octavi Planells

Des del passat dilluns 18 de juliol, han donat inici els treballs que tenen com a objectiu la restauració interior i exterior de l’Hivernacle i resoldre les patologies estructurals existents.

L’actuació consistirà en executar els treballs de rehabilitació necessaris, al paviment, tancaments, coberta, façanes, etc. de l’edifici, i així deixar-lo enllestit per al futur ús d’hivernacle. Així mateix, es dotarà l’edifici d’un sistema de ventilació monitoritzat i humidificadors.

Catalogat com a bé cultural d’interès nacional, l’Hivernacle és obra de Josep Amargós i Samaranch i es va construir amb motiu de l’Exposició Universal del 1888, tot i que va ser projectat per l’arquitecte Josep Fontserè i Mestre com a part d’un programa museístic i científic al parc de la Ciutadella format també per l’Umbracle i el Museu Martorell. Aquesta actuació se suma a la renovació de dos espais emblemàtics del parc, la plaça de Prim, que es va acabar fa gairebé tres anys, i la reforma en curs, ja en la recta final, de la plaça d’Armes.