Més de cent espècies en perill d’extinció a Catalunya

La Fundació Barcelona Zoo ha participat en l’estudi ‘L’estat de la biodiversitat a Espanya’, en què s’ha identificat que a Catalunya hi ha 27 espècies en perill crític i 84 en perill d’extinció. L’estudi, coordinat pel Centre per a la Supervivència de les Espècies de la Macaronesia Loro Parque Fundación i el Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, s’ha publicat avui amb motiu del Dia Internacional de la Diversitat Biològica.

..
22/05/2023 - 12:42 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

Segons L’estat de la biodiversitat a Espanya, a Catalunya el grup taxonòmic més amenaçat és el dels artròpodes, amb 33 espècies, seguit dels taurons i les rajades, amb 26, i les plantes, amb 14.

L’estudi ha identificat, també, diversos punts calents de biodiversitat críticament amenaçada:

  • Delta de l’Ebre
  • Parc Natural de la Serra del Montsant
  • Parc Natural del Montseny
  • Algunes zones del Parc Natural del Cap de Creus i del Parc Natural de l’Alt Pirineu

La recerca pren com a base la diagnosi que realitza la UICN a través de la Llista vermella d’espècies amenaçades, que estableix que, actualment, un total de 193 espècies es troben en perill crític d’extinció, 418 estan en perill i 498 són vulnerables en l’àmbit espanyol.

El treball ha permès unificar les dades i els criteris científics existents per millorar la informació científica disponible i harmonitzar els indicadors de pèrdua de biodiversitat de les diferents administracions i entitats implicades en la defensa del medi natural.