Molt més que un aparcament: Park(ing) Day 2019

Dissenyeu i construïu la vostra pròpia instal·lació en una plaça d’aparcament durant un dia i sumeu-vos al moviment #parkingdaybcn19. Les inscripcions ja estan obertes.

..
14/05/2019 - 15:14 h

Us imagineu construir un bosc en un plaça d’aparcament o que enlloc d’ocupar-la un cotxe fos l’espai per una sala de reunions, una zona de jocs infantils o un saló per prendre el te?

Aquesta és la proposta del Park(ing) Day, que des de fa ja sis anys converteix els aparcaments de Barcelona en espais d’ús alternatiu.

Enguany el Park(ing) Day celebrarà la seva 7a edició, el proper divendres 20 de setembre, a tots els districtes de la ciutat, i en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat i les festes de la Mercè.

Les inscripcions per poder-hi participar ja estan obertes en aquest enllaç.

Un model de ciutat més humana i sostenible

L’espai pot transformar-se en gairebé qualsevol cosa, sempre que contingui un missatge positiu, constructiu i de canvi, amb l’objectiu principal d’informar, sensibilitzar i inspirar la transformació cap a un model de ciutat amb més humana i més sostenible.

En l’ultima edició del #parkingdaybcn18 les  entitats i col·lectius van crear un total de 40 instal·lacions que van ocupar i transformar en el seu imaginari de ciutat un total de 64 places d’aparcament públics, que equivalien a 812 m2 d’espai públic que van ser recuperats per als usos de la ciutadania.

Així, durant aquell dia, per als carrers de tots els districtes de Barcelona, enlloc de cotxes podries trobar-hi altres una botiga de roba gratuïta per sensibilitzar sobre el consum responsable, espais culturals amb música al carrer, tallers de tot tipus, cicles de cinema, conta contes, espais plens de natura, activitats ciclistes o construccions interactives dissenyades per joves arquitectes i dissenyadors, entre altres.

Una proposta global

El Park(ing) Day és un  esdeveniment  anual que té lloc  en diverses ciutats  de tot el món. Es tracta  d’una acció de ciutat performativa,  educativa i reinvindicativa, on diverses  entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes de recuperació de l’espai públic, amb l’objectiu  de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el  medi ambient.

Aquesta iniciativa va sorgir a la ciutat de San Francisco l’any 2005, on el col·lectiu d’arquitectes Rebar va proposar una nova manera de mostrar i expressar aquesta reivindicació. Avui dia ja es fa a 200 ciutats d’arreu del món.

.. .. .. .. .. ..