Neix Blue-Up, el programa d’impuls de l’economia blava

El Blue-Up és un programa d’emprenedoria innovador impulsat per Barcelona Activa que vol donar suport a la creació i al creixement d’empreses als sectors de l’economia blava, les activitats econòmiques sostenibles relacionades amb l’àmbit aquàtic. Les propostes es poden presentar entre el 26 de juliol i el 26 de setembre del 2022.

paddle surf, platja
26/07/2022 - 13:40 h - Empresa Ajuntament de Barcelona

El projecte Blue-Up va adreçat a empreses emergents o idees de negoci directament relacionades amb els sectors blaus, com la nàutica, els esports aquàtics, la construcció i el manteniment naval, les activitats portuàries, les energies renovables marines, la pesca sostenible, la bioeconomia, el tractament d’aigües o el turisme blau, entre moltes d’altres.

Quinze projectes blaus per edició

D’entre tots els projectes que es presentin, en sortirà una selecció d’una vintena, que passaran a un curs d’entrenament intensiu, i posteriorment, un comitè de persones expertes farà una tria d’un màxim de quinze projectes. Durant tres mesos, les iniciatives participants tindran accés a formació, acompanyament, mentoria i activitats, i al final de l’acompanyament es premiaran els projectes amb més potencial de creixement i d’impacte.

El programa Blue-Up té el port de Barcelona i Costa Cruceros com a socis clau, així com entitats col·laboradores com la UPC, el Barcelona Clúster Nàutic, Seastainble Ventures i Aticco.