Prop de 16.000 persones van visitar la 16a Festa de la Ciència a la Rambla de Prim

16a Festa de la Ciència
13/06/2023 - 11:10 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

El cap de setmana passat, el 10 i 11 de juny, la Rambla de Prim en el seu tram entre el carrer de Llull i la plaça de Llevant es va convertir en un gran laboratori científic. L’espai, que en aquesta ocasió va comptar també amb la incorporació del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, va acollir les 177 activitats de la 16a Festa de la Ciència, que en aquesta edició va captar les visites de prop de 16.000 persones. Així mateix, aquesta edició de la Festa ha comptat amb el suport del Districte de Sant Martí i de les entitats del barri i, a més, algunes d’elles han participat activament en l’organització d’activitats. Durant les dues jornades, les persones assistents van poder gaudir d’espectacles, tallers, experiments, itineraris, microxerrades, jocs, presentacions, debats i, fins i tot, van poder assistir en viu a la gravació d’un pòdcast de ciència. Un munt de propostes amb què el coneixement científic es posà a l’abast del públic de totes les edats.

Com a novetat d’aquesta edició, el joc de pistes Descobreix l’enigma va engrescar al voltant d’unes 2000 persones a explorar els vint-i-quatre espais d’aquesta Festa per resoldre’l i optar a un dels premis, tres lots de propostes científiques. Entre aquestes persones participants, unes 400 van completar el joc de pistes i l’enigma, i van poder participar en el sorteig dels premis que es va fer en directe en un acte a l’Escenari Einstein i que va cloure aquesta edició de la Festa. La Montse, la Isabel i la Justine (representada per en Pep), veïnes del districte de Sant Martí i de Sant Adrià del Besòs, propers al lloc on es va celebrar la Festa, foren les persones guanyadores d’aquest joc de pistes. El lliurament dels premis tindrà lloc a la tarda d’avui dimarts en un petit acte al Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

D’entre els espais que van comptar amb una major participació del públic, en aquesta edició van destacar Jocs de Ciència i Ciència Jove, els quals foren novetat d’enguany a la Festa. Pel que fa a les activitats en particular, van tenir una especial participació el taller Invertebrats a les teves mans, l’espectacle Els secrets de la música, el taller Micro Micrarium, la demostració-espectacle Les tres neurones, el debat Hidrogen o liti? Com serà la mobilitat del futur, el concert de Boomwhackers, i els Explainers a càrrec d’alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat. També van tenir molta participació els Jocs matemàtics per guanyar sempre que es van poder gaudir al centre comercial Diagonal Mar.

Per la seva part, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona va celebrar jornades de portes obertes els dos dies de la Festa en el seu recinte a l’edifici del Fòrum, on les persones visitants van poder gaudir de l’exposició permanent, Planeta vida, així com de les temporals i de la coberta verda del Terrat Viu. El Museu també va acollir diverses activitats de la Festa, a destacar les orientades a infants fins als sis anys que van poder tenir un dels seus primers contactes amb la ciència.