Agenda

Inici » Agenda » Art, ciència i ecologia forestal

Dijous, 31 març 2022 fins al Dilluns, 04 abril 2022

La Escocesa: 31 de març, 18-20 h. UAB: 4 d'abril, 11-13 h.
La Escocesa i CREAF/UAB.

Gratuït.

Data de publicació: Dimecres, 23 març 2022

Art, ciència i ecologia forestal

Dues activitats donen a conèixer la residència artística fruit de la col·laboració del CREAF i La Escocesa.

El Centre de Recerca en Ecologia i Aplicacions Forestals (CREAF) i la fàbrica oberta de creació analògica La Escocesa col·laboren en la convocatòria Ecotons de projectes de recerca i experimentació artística. La iniciativa ofereix un espai d’experimentació, ampliació de coneixements i recerca en la intersecció de l’art i la ciència aplicada a l’estudi ecològic i ambiental. Amb motiu del tancament de la residència de l’any 2021, s’han organitzat dues presentacions, una el 31 de març a La Escocesa i una altra el 4 d’abril a la UAB.
 

Dijous 31 de març – La Escocesa

Presentació final del projecte de recerca Future Forest Diorama, de Carola Moujan i Agustín Ortiz Herrera. La presentació consisteix en una sessió experimental en la qual s'activaran alguns dels materials amb els quals han treballat. La recerca es va desenvolupar entorn del concepte de bosc com a comunitat vegetal, explorant la possibilitat de transposar a altres àmbits els sofisticats principis de comunicació, cooperació i interacció amb el mitjà que desenvolupen les plantes.
 

Dilluns 4 d’abril – Sala de Graus II – UAB

Trobada per presentar el procés d'investigació que han dut a terme Carola Moujan i Agustín Ortiz Herrera durant la seva residència al CREAF, així com les interaccions que han tingut amb el personal investigador i la manera com han afavorit el diàleg entre ciència i art. La trobada inclou la xerrada Una trobada al bosc. Sinergies entre l’art i la ciència en la recerca forestal, a càrrec de Paula Bruna, i la taula rodona Què pot aportar l’art a la recerca (i viceversa).
 

Les dues activitats coincideixen, a més, amb l’obertura de la segona convocatòria d’Ecotons, el termini de recepció de propostes de la qual restarà obert fins al 15 d’abril del 2022.