Agenda

Inici » Agenda » Boscos de benestar

Dilluns, 03 desembre 2018 fins el Dilluns, 03 desembre 2018

18.30 h.
Palau Macaya. Passeig de Sant Joan, 108.

Gratuït. Inscripcions, aquí.

Data de publicació: Dijous, 29 novembre 2018

Boscos de benestar

Un debat al voltant dels efectes de l’entorn forestal sobre la salut humana.

Cada cop són més els estudis que afirmen que els entorns naturals i que els espais verds tenen un impacte beneficiós en la salut de les persones. Per parlar de les evidències científiques sobre les quals es sostenen aquests treballs i analitzar la relació de la natura amb el nostre benestar, el Palau Macaya ha organitzat el cicle de debats Salut i medi ambient. El dilluns 3 de novembre tindrà lloc una d’aquestes sessions, centrada en l’impacte dels boscos sobre la salut.

De quina manera ens beneficien els boscos? Més enllà del seu paper ecològic i del profit econòmis que se’n pot treure, els ecosistemes forestals poden contribuir al benestar físic i emocional, al ser espais on realitzar activitats esportives i de lleure. Aquests podrien ser efectes directes dels boscos, però de manera més indirecta, també poden afavorir-nos al gaudir d’una millor qualitat de l’aire. No obstant, les al·lèrgies, per posar un exemple, són també efectes que perjudiquen a moltes persones i que a entorns naturals poden tenir una major incidència.

El debat intentarà fer un balanç entre els aspectes tant favorables com perjudicials dels que s’han recollit evidències a través del mètode científic. Per parlar-ne, l’acte comptarà amb la participació de tres científics especialitzats en el tema: Albert Bach, investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals des d’on condueix precisament un estudi sobre el vincle dels boscos mediterranis en la salut; Jordina Belmonte, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinadora del Punt d’Informació Aerobiològica, un servei de seguiment i predicció dels nivells de pol·len de les principals plantes al·lergògenes; i Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca en Ecologia i Aplicacions Forestals especialitzat en l’impacte de les pertorbacions i el canvi global en els boscos.

Més informació en aquest enllaç.