Agenda

Inici » Agenda » Celebrem el dia més llarg de l’any

Dissabte, 18 juny 2022 fins al Dissabte, 18 juny 2022

De 16.00 a 22.00 h.
CosmoCaixa. Isaac Newton, 26.

Preu inclòs en l'entrada al museu.

Data de publicació: Dilluns, 13 juny 2022

Celebrem el dia més llarg de l’any

Gaudiu de la ciència, la música i l’humor a la Festa del Solstici del CosmoCaixa.

Heu celebrat alguna vegada la proximitat d’un esdeveniment astronòmic? Teniu l’oportunitat de fer-ho a la plaça de la Ciència del CosmoCaixa durant La festa del solstici, la qual tindrà lloc el 18 de juny. Podreu analitzar les característiques del Sol, riure amb monòlegs científics i gaudir d’un concert a la fresca, tot seguint el fil conductor de l’esdeveniment: la nostra font d’energia, la nostra estrella més preuada, el Sol.

La trobada, lligada amb l’exposició temporal del museu El Sol. Vivint amb la nostra estrella, arrencarà amb les observacions solars de la mà de professionals d’ASTER (Agrupació Astronòmica de Barcelona) amb qui podreu descobrir des de taques solars o les seves protuberàncies a entendre el perquè del seu moviment i la seva posició al cel. Tota aquesta observació es realitzarà amb l’ajuda del col·lectiu astrònom de l’agrupació i de telescopis que estaran a la vostra disposició.

La festa continuarà amb diversos monòlegs a càrrec de personalitats científiques com Helena González Burón, Xavier Luri Carrascoso, Jorge Nicolás Álvarez i Oriol Marimon Garrido, integrants de Big Van Ciencia, que ens parlaran sobre anècdotes del naixement i la mort del Sol o respecte al paper fonamental de la nostra estrella per a la conquesta de Mart, entre d’altres.

Tot acabarà amb el concert a la fresca de la cantautora nord-americana procedent de Chicago Tori Sparks que, amb la seva peculiar fusió d’estils com el rock, el blues i el flamenc, cantarà un repertori format per temes propis i altres de populars coneguts per a tothom amb el Sol com a gran protagonista.

Animeu-vos i gaudiu d’una festa plena de ciència, humor, música i bon ambient! Més informació en aquest enllaç.