Agenda

Inici » Agenda » Connexions dins l’organisme

Dimecres, 27 novembre 2019 fins al Dimecres, 27 novembre 2019

De 19.00 a 20.30 h.
Centre Cívic Casa Golferichs. Gran Via, 491.

Gratuït. Inscripcions, aquí.

Data de publicació: Dimecres, 20 novembre 2019

Connexions dins l’organisme

Un cafè científic sobre l’estudi de malalties i síndromes des d’una mirada panoràmica.

Patir una malaltia o una síndrome determinada ens pot predisposar a contraure altres problemes de salut? És possible que desordres a priori tan diferents com la síndrome de Down, l'alzheimer o el càncer guardin algun tipus de relació? Per parlar-ne, el Centre Cívic Vil·la Urània acull un cafè científic organitzat pel Centre de Regulació Genòmica (CRG) el dimecres 27 de novembre on el públic podrà dialogar amb experts i expertes que realitzen recerca en aquest àmbit.

Investigar el lligam entre malalties pot ser molt útil per obtenir una visió global del funcionament del cos humà i de la seva biologia. Al mateix temps, també pot donar respostes que contribueixin a comprendre millor les causes d’un problema de salut. Tota aquesta recerca obre les portes a nou coneixement molt valuós per al desenvolupament de teràpies més eficaces i abordar certes malalties.

Jacopo Boni, investigador del laboratori de Funció Gènica del CRG, i Marta Pera, del grup de Neurolípids de la Universitat Internacional de Catalunya, donaran resposta als dubtes i inquietuds de qui assisteixi a la trobada de Vil·la Urània. Pel seu format, els cafès científics afavoreixen la comunicació directa entre la ciutadania i la comunitat investigadora, ja que des que comencen es plantegen certs temes i s’anima a l’audiència a preguntar. S’estableix així un diàleg que en aquest cas estarà moderat per Marta Solís i Carlos Sierra, divulgadors científics del mateix CRG.

Més informació en aquest enllaç.