Agenda

Inici » Agenda » Diversitat sexual al món animal

Dijous, 16 juny 2022 fins al Dijous, 16 juny 2022

De 18.30 a 20 h.
Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Plaça Leonardo Da Vinci, 4-5.

Més informació en aquest enllaç.
Activitat gratuïta. 

Data de publicació: Dijous, 09 juny 2022

Diversitat sexual al món animal

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona ofereix una xerrada sobre la diversitat LGTBIQ+ a la natura.

Coneixeu les realitats LGTBIQ+ a la natura? Al món animal són habituals les relacions homosexuals i no monogàmiques, a pesar que aquestes no han sigut reflectides en la narrativa científica fins fa relativament poc. Si us interessa aquest tema, el dijous 16 de juny, com a part del Club dels llunàtics i llunàtiques, podreu aprofundir sobre açò a la tertúlia Lleons mascle alfa homosexuals, dofins de bisexualitat polièdrica, el coll sensual de la girafa, el paradís poliamorós dels bonobos i molta diversitat més. Per què no la coneixem?, en el Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

L’objectiu de la xerrada és mostrar la diversitat que trobem a la naturalesa i fer un recorregut per la diversitat sexual del món animal amb perspectiva LGTBIQA+, ja que els animals viuen allunyats dels estereotips i dels preceptes socials imposats de l’ésser humà. Així doncs, els animals també tenen comportaments afectius i sexuals amb individus del seu mateix sexe o d’un altre.

La persona encarregada de donar la xerrada serà l’Albert Barberà, director del Hub de Teràpies Avançades i Plataformes Científiques del Vall d’Hebron Institut de Recerca. Aquesta xerrada s’emmarca en el cicle d’activitats al voltant de l’exposició temporal Una mirada LGTBI a Planeta Vida i busca compensar el desconeixement i posar en evidència els biaixos cis-hetero-patriarcals en ciència que s’han donat lloc a l'hora de formular el discurs sobre la sexualitat dels animals.