Agenda

Inici » Agenda » Educació ambiental a prop del mar

Dimarts, 06 agost 2019 fins al Dissabte, 31 agost 2019

El Centre de la Platja. Passeig Marítim de la Barceloneta, 25-29

Gratuït. Data, hora i lloc de les activitats, aquí.

Data de publicació: Dijous, 01 agost 2019

Educació ambiental a prop del mar

Activitats a la platja per conscienciar i actuar contra el canvi climàtic i la contaminació dels ecosistemes marins.

A la ciutat, l’oferta al voltant del medi ambient i la ciència es frena durant l’agost. Però hi ha algun equipament municipal que aprofita precisament aquesta època per intensificar el seu programa d’activitats. És el cas del Centre de la Platja, l’equipament d’educació ambiental de la platja del Somorrostro, que obre durant els mesos càlids. Sota el lema «Un mar canviant: actuem contra el canvi climàtic a escala local», el Centre ofereix diverses propostes durant l’agost per prendre consciència de les causes i l’impacte d’aquesta problemàtica ambiental, i per actuar.

Membres del projecte Cool Recycling condueixen el dimarts 6 d’agost un taller d’estampació de roba amb missatges reivindicatius que despertin la presa d’accions contra el canvi climàtic. El dijous 8 d’agost, una passejada pel Port de Barcelona guiada per membres d’Anèl·lides convida a descobrir alternatives sostenibles de navegació i a conèixer l’impacte del trànsit marítim, en especial dels grans creuers, en el clima i en l’aire que respirem. El dilluns 26 d’agost, un investigador de l’Institut de Ciències del Mar ens guiarà en una altra passejada, en aquest cas per mirar cap al futur i tenir una idea de com serà el front marí de Barcelona d’aquí a uns 10 anys des del punt de vista mediambiental. I el dissabte 31 d’agost, el taller NINI: ni canyetes ni tovalloles se centrarà en la creació de campanyes per sensibilitzar dels problemes que aquests residus, mal gestionats, causen al mar i als éssers que hi viuen.

Però això no és tot. El Centre de la Platja també programa activitats a demanda per a grups de públic infantil, jove i adult. Trobareu tota la informació en aquest enllaç.