Agenda

Inici » Agenda » Estrènyer el vincle entre camp i ciutat

Dijous, 01 abril 2021 fins al Divendres, 30 abril 2021

Data de publicació: Dijous, 01 abril 2021

Estrènyer el vincle entre camp i ciutat

Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, acull enguany un munt de propostes sobre aquest tema per a tots els públics.

Cada cop som més conscients que conceptes com alimentació i salut van del bracet. Aquesta relació és estreta quan ens referim a la salut humana, però l’impacte d’una societat creixent i globalitzada requereix posar l’accent també en la salut planetària. Barcelona és reconeguda internacionalment com un territori amb un discurs alimentari propi i una xarxa agroecològica molt compromesa. Amb aquest precedent, Barcelona esdevé Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, per la qual cosa, aquest any la ciutat comptarà amb activitats, iniciatives i projectes on l’alimentació sostenible serà la protagonista.

En un context d’emergència climàtica, Barcelona tindrà com a objectiu promoure el comerç i l’agricultura de proximitat, generar estratègies de lluita contra el canvi global i impulsar dietes més saludables, respectuoses i accessibles a tota la ciutadania. És per això que al llarg de l’any la ciutat acollirà un munt d’iniciatives relacionades amb l'alimentació sostenible i, de fet, aquest àmbit tindrà un caràcter transversal i serà abordat en diversos esdeveniments públics. Un exemple d'això és la Biennal Ciutat i Ciència, que se celebrarà del 8 al 13 de juny i que comptarà amb una secció d'activitats sobre aquest tema.

En l'any de Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible es desenvoluparan més de noranta projectes i iniciatives, tant a la ciutat com en la seva àrea metropolitana, amb la intenció de fomentar un sistema alimentari més just, segur, sa i respectuós amb l’entorn, basat en criteris socials, ecològics i de proximitat. L'agenda del 2021 s'omple d'activitats en línia i presencials com cursos sobre restauració sostenible, xerrades sobre el canvi climàtic, exposicions, tallers de cuina, col·loquis i, fins i tot, un escape room.

Participeu i contribuïu en la transició alimentària cap a un model més responsable. Per saber-ne més, feu clic en aquest enllaç.