Agenda

Inici » Agenda » Homenatge a Jorge Wagensberg

Dissabte, 01 desembre 2018 fins el Dissabte, 01 desembre 2018

De 10.00 a 20.00 h.
CosmoCaixa. Isaac Newton, 26.

Gratuït. Cal inscripció, aquí.

Data de publicació: Dimecres, 28 novembre 2018

Homenatge a Jorge Wagensberg

Una jornada al CosmoCaixa per recordar la tasca i el pensament d’aquest gran divulgador científic.

El passat mes de març, ens deixà Jorge Wagensberg, un gran referent de la divulgació científica de les darreres dècades. Per retre-li homenatge, l’Associació Catalana de Comunicació Científica ha organitzat una jornada d’activitats per a tots els públics durant tot el dissabte 1 de desembre en el museu que va impulsar pel mateix Wagensberg: el CosmoCaixa.

Jorge Wagensberg fou físic i professor de teoria dels processos irreversibles a la Universitat de Barcelona. En paral·lel al seu vessant acadèmic, realitzà importants contribucions a la divulgació com la publicació dels seus propis llibres, la participació en nombrosos mitjans de comunicació o la creació de Metatemas, l’editorial a través de la qual els científics i científiques més rellevants de les darreres dècades han transmès el seu pensament al públic hispanoparlant.

Amb un especial interès en apropar les ciències i les arts, Wagensberg va esdevenir un referent en la museologia científica. Del seu paper com a director del Museu de la Ciència destaca la seva iniciativa per transformar-lo en l’actual CosmoCaixa, un gran centre on el coneixement es difon des de la bellesa, la seducció i l’estètica de la natura i del món que ens envolta.

Jorge Wagensberg va ser un humanista polièdric que va contribuir en molts altres aspectes de la ciència i la cultura: l’educació, el mètode científic, el rigor, la poesia, la música... La jornada al CosmoCaixa, conduïda per nombrosos companys i companyes seus del món de la comunicació i la divulgació, permetrà descobrir totes aquestes seves facetes i recordar la seva persona.

Més informació i programa de la jornada en aquest enllaç.