Agenda

Inici » Agenda » Meteorologia extrema

Dimarts, 10 setembre 2019 fins al Dimarts, 10 setembre 2019

De 18.00 a 19.30 h.
Centre Cívic Joan Oliver «Pere Quart». Comandant Benítez, 6.

Gratuït. Inscripcions, aquí.

Data de publicació: Dimecres, 04 setembre 2019

Meteorologia extrema

Una conferència en anglès sobre els fenòmens atmosfèrics que més ens impacten.

A la nostra regió, cap a finals d’estiu, són freqüents les tempestes torrencials, curtes però intenses, amb molts llamps i sovint acompanyades de calamarsa. Són episodis característics del clima mediterrani al que estem sotmesos i que tenen un impacte en la seguretat de les persones, les infraestructures i l’economia. Però se’ls pot considerar com a fenòmens extrems? Per aprofundir en les situacions meteorològiques extremes i posar-les en el context actual del canvi climàtic, Elen Evans, de Stem Ginger Education, en parlarà en una conferència participativa i educativa al Centre Cívic Joan Oliver «Pere Quart», el dimarts 10 de setembre, en la que la llengua vehicular serà l’anglès, però que comptarà amb el suport del català i el castellà.

En quina situació es pot considerar que un fenomen meteorològic, per la seva magnitud o abast, té un caràcter extrem? El Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (l’IPCC, de les seves sigles en anglès), en els seus informes pronostica un increment dels esdeveniments meteorològics extrems en el futur, entre altres moltes conseqüències derivades de l’escalfament global. De fet, en el seu informe Escalfament Global d’1,5º ja atribueix al canvi climàtic un augment actual d’aquests fenòmens. Ho estem experimentant també a la regió Mediterrània? Estan augmentant la severitat de les tempestes, els estius s’estan tornant més secs, i les riuades i inundacions incrementen el seu impacte? I en altres regions, està creixent l’efecte devastador dels ciclons, huracans i tempestes tropicals?

Ara teniu l’oportunitat d’aprofundir en aquest impacte del canvi climàtic que causen les activitats humanes. Participeu en aquesta xerrada i connecteu amb el medi ambient.

Més informació en aquest enllaç.