Agenda

Inici » Agenda » Millor caminant

Dilluns, 16 setembre 2019 fins al Diumenge, 22 setembre 2019

Diversos espais i equipaments.

Gratuït. Consultar data, hora i lloc a l'agenda.

Data de publicació: Dimecres, 11 setembre 2019

Millor caminant

Un munt d’activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany fa una aposta pels desplaçaments a peu.

Caminar ens manté en forma, permet desplaçar-nos sense contaminar, gaudir del camí... i és gratis! Són molts els beneficis del nostre propi mitjà de locomoció, les cames, i sota el lema «Camina amb nosaltres!», la Setmana Europea de la Mobilitat d’enguany vol donar-nos-els a conèixer. Del 16 al 22 de setembre, nombroses entitats i equipaments de Barcelona i de molts altres municipis organitzen activitats per fomentar els desplaçaments respectuosos amb el medi ambient i les altres persones, i contribuir a avançar cap a un model de ciutat saludable, lliure de fum i soroll.

Al llarg de la Setmana, els veïns i veïnes podran trobar múltiples exemples de com seria la vida en aquest tipus de ciutat així com conscienciar-se de l’impacte per a la salut i la qualitat de vida d’un model de mobilitat obsolet i que atempta contra el medi ambient a totes les escales. Més de cent propostes en tots els formats i per a tot tipus de públic: sortides amb bicicleta, passejades i itineraris, tallers, contes infantils, jocs i concursos, xerrades i debats, jornades de portes obertes i exposicions com la ja tradicional mostra Expoelèctric al passeig Lluís Companys.

Un any més, la Setmana Europea de la Mobilitat culmina amb el Dia sense Cotxes, el 22 de setembre, que com en l’edició anterior torna a coincidir amb la festa major de Barcelona. És La Mercè Respira, una jornada el plat fort de la qual el posa el tall d’un dels principals carrers de la ciutat, la Via Laietana, que durant tot el dia es pacificarà i s’obrirà a la ciutadania amb una oferta d’activitats també pensades per promoure una ciutat més verda, transparent, tranquil·la i humana.

Més informació en aquest enllaç.