Agenda

Inici » Agenda » No perdis el nord!

Dissabte, 15 gener 2022 fins al Diumenge, 03 abril 2022

Dissabtes i diumenges, 12 (català) i 17 h (castellà).
CosmoCaixa

Preu: 6 €. 50 % de descompte clients/es de CaixaBank.

Data de publicació: Dimecres, 12 gener 2022

No perdis el nord!

Taller maker de robòtica de CosmoCaixa que convida les famílies més científiques a programar a una brúixola per a l’exploració espacial.

Com bé sabeu, a CosmoCaixa les nenes i els nens poden adquirir nous coneixements científics i trobar respostes als grans enigmes de l’univers d’una manera activa i eficaç. Aquest és un dels objectius de la institució, que a través dels seus serveis educatius dissenya activitats que introdueixen el públic familiar en la ciència a través de l’observació i de la pràctica.

No perdis el nord és el títol del taller maker (adreçat a famílies amb infants a partir de 10 anys) de CosmoCaixa per als caps de setmana del primer trimestre de l’any. Per començar, la proposta ens fa pensar en la manera d’orientar-se a l’espai, allà on els conceptes nord i sud, est i oest prenen una altra dimensió. Perquè, si bé els navegants de tots els temps han desenvolupat dispositius que els han ajudat a mantenir el rumb dels seus vaixells, o els exploradors terrestres han aconseguit trobar ciutats perdudes amb la guia d’una brúixola, quins són els instruments que garanteixen que la trajectòria d’un coet sigui la correcta?

La brúixola que aprendreu a programar amb Micro:bit, una petita targeta que fa la programació fàcil, divertida i accessible, és útil en l’orientació espacial; concretament, en el moment de l’enlairament. I, malgrat que no podreu provar-la en una base aeronàutica, si més no us servirà per conèixer el rumb que hauríeu de prendre per anar de CosmoCaixa als vostres llocs preferits de Barcelona. Després de fer el taller, segur que no perdreu el nord!